Quinta-feira, 19/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Cdo melek mukareb(engjull i afërt), çdo qiell, Tokë, mal, det frikësohet nga dita e xhuma se mos do të ndodhë kijameti ate ditë!

Cdo melek mukareb(engjull i afërt), çdo qiell, Tokë, mal, det frikësohet nga dita e xhuma se mos do të ndodhë kijameti ate ditë!

I Dërguari alejhi we selam ka thënë:

“Vërtet Dita e Xhuma është zotëria i ditëve dhe më madhështorja tek Allahu. Është më e madhe tek Allahu se dita e Kurban Bajramit dhe dita e Fiter Bajramit. Në të ka pesë veqori: Allahu në të e ka krijuar Ademin, në të e ka zbritur në Tokë Ademin, në të i’a ka marr shpirtin, në të ka një qast Ku s’ka rob që i lutet Allahut diç, përpos Ai ja jep atë, derisa nuk lutet për diç haram, në Atë ditë do të ndodhë Kijameti dhe çdo melek mukareb(engjull i afërt), çdo qiell, Tokë, mal, det frikësohet nga dita e xhuma se mos do të ndodhë kijameti ate ditë!”
Ahmedi, ibën Maxhe, Hansen

Shkeputur nga Libri Enciklopedia Veqorive(Ali Shabani)

(Visited 660 times, 1 visits today)