Segunda-feira, 30/11/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Çdo ditë nga 60 kinezë pranojnë Islamin

Çdo ditë nga 60 kinezë pranojnë Islamin

kinez

Numri i myslimanëve në Kinë në njëzet vitet e fundit është rritur dyfish . Rezulton se në Kinë, ekonominë e dytë të botës, feja e cila rritet më shpejt është Islami.

Numri i tyre në Kinë ka kaluar 100 milion.

Interesimi për Islamin në vendin më të populluar në botë çdo ditë po rritet. Në Kinë e cila ka një popullsi prej 1 miliard e 400 mijë, sipas të dhënave zyrtare, ekzistojnë 45 mijë xhami. Nga 56 grupe etnike të ndryshme, 14 prej tyre e përbëjnë myslimanët.

Përkundër bindjes që njihet tek ne, shumicën e popullatës myslimane në Kinë, nuk e përbëjnë ujgurët turq, uzbekët, dhe kazakët. 90% të popullatës myslimane në Kinë e përbëjnë Hui kinezët, një grup etnik me prejardhje kineze.

Çdo ditë 60 kinezë pranojnë islamin

Në Kinë, ku 42% e banorëve nuk janë pjesëtarë të asnjë religjioni, sipas të dhënave zyrtare, feja e cila rritet më shpejt është Islami. Të dhënat zyrtare flasin se mesatarisht rreth 60 kinez e pranojnë islamin në ditë.

Deri para 20 vjetëve në Kinë kanë jetuar 50 milion mysliman. Në vitet e fundit ky numër ka regjistruar numra rekord dhe ka kaluar 100 milionin.

(Visited 69 times, 1 visits today)
Top