Tuesday, 22/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Kush ja lexon këto 10 ajete Kuranore të sëmurit psiqik ,do të shërohet
  Kush ja lexon këto 10 ajete Kuranore të sëmurit psiqik ,do të shërohet

  Darimiu në Musnedin e tij përmes Sha’biut regjistron thënien se Abdullah b. Mes’udi të ketë thënë: Kush i lexon dhjetë ajete nga sureja El Bekare brenda një nate, në atë shtëpi nuk hynë shejtani atë natë, e që janë katër ajetet e para të sures Bekare, Ajetul Kurisjjen dhe dy ajete pas saj, dhe tre…

 • Nje mënyre se si Allahu ta pranon lutjen tënde
  Nje mënyre se si Allahu ta pranon lutjen tënde

  NJË MËNYRE SE SI ALLAHU TA PRANON LUTJEN TËNDE: Është transmetuar nga Abdullah ibën Burejde El-Eslemij, e ai nga babai i tij; se Pejgamberi sal-lAllahu alejhi ue sel-lem e dëgjoi një njeri duke thënë: “O Allahu im! Unë të lutem ty ngase Ti je Zoti i vetëm që meriton adhurimin, je i Vetmi dhe je Absoluti…

Rukje

Shendeti

Konsumoni uje natyral – (foto porosi )…
Konsumoni uje natyral – (foto porosi )…

Foto Porosi ... Konsumoni uje - natyral ! Rekomandohet qe brenda dites te pihen 12 Gota uje, 7 gota i konsumoni ne kohet qe ju kemi cekur ne foto ndersa 7 gota te tjera konsumohen ne kohet ndermjet koheve te sugjeruara. Shenim:12 gota uje nuk jane te mjaftueshme per nje rehidratim te duhur ne qofte…

Me Shume

Sëmundjet

 • Shërimi me vaj karafili
  Shërimi me vaj karafili

  Dobitë dhe përdorimi: - Qetëson dhimbjet e dhëmbëve dhe ka efekte pastruese. - Qetëson dhimbjet e reumatizmës dhe të muskujve, kur përdoret si vaj për lyerje: përzihet në raporte 1:10 me vajin e xhoxhobës, aplikohet në regjionet me dhimbje. - Përdoret në rastet e sinuzitit dhe kongjestioneve hundore: Aplikohet një përzierje e këtij vaji në…

 • Simptomat dhe grupmoshat më të prekura nga meningjiti
  Simptomat dhe grupmoshat më të prekura nga meningjiti

  Është vërtet e këndshme të jesh i gatshëm për të transmetuar lajme të mira dhe shpresëdhënëse. Por në fushën e mjekësisë kjo nuk ndodh shpesh. Edhe pse u realizua vaksina Meningacoçal C, kundër meningjitit që në vitin 1999, rastet e të prekurve nga kjo sëmundje, përgjithësisht fëmijët nën moshën 5 vjeç u shtuan me ritme…

 • Variçet
  Variçet

  Shumë gra mbi moshën 30 vjeç vuajnë nga dhimbja dhe shfaqja e variçeve, por vetëm duke mbajtur sistemin digjestiv në lëvizje, mund të gjeni çelësin e shmangies së këtij problemi. Këshilla e mjekëve për gratë është të parandalojnë shfaqjen e varikozës, duke zgjedhur ushqime të pasura me produkte të bimëve me kërcell, (fibra) gruri, orizi,…