Wednesday, 16/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Syri eshte me i keq se magjia, nga syri njerezit dhe mund te vdesin
  Syri eshte me i keq se magjia, nga syri njerezit dhe mund te vdesin

  Syri eshte me i keq se magjia, nga syri njerezit dhe mund te vdesin. Hadith nga Muhammedi (sallallahu alejhi ue selam)"syri hyne ne varin e njeriut dmth qe njeriu vdes nga syri. Nga eksperjenca, me kujtohet qe nje vajze qe un kisha ne klase vdiq nga syri. Para se te vdiste i hipi nje nur bukurie…

 • 11 ajete 11 nyje
  11 ajete 11 nyje

  Transmetohet nga Abdullah Ibën Abas Allahu qoftë i kënaqur me të, i cili thotë: Duke qenë i sëmurë rëndë i Dërguari i Allahut paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të, i erdhën dy melek, njëri i qëndroi te koka e tjetri te këmbët i cili e pyeti atë që qëndroi te koka: Prej çka…

 • Jusufi alejhi selam dhe syri i keq
  Jusufi alejhi selam dhe syri i keq

  By: Xhasim Mutava Jusufi a.s dhe syri i keq Hyrje   Gjithësia është e mbushur me rreze dhe energji të shumta të cilat e kemi të pamundur t'i shohim dhe dallojmë me sytë tanë. Ekzistencën e tyre ne e ndjejmë vetëm nga ndikimi dhe pasojat e tyre. Këtu hyjnë rreze të tilla si ato ultravioletë,…

Rukje

Shendeti

Dhimbja e dhëmbit dhe simptomat!
Dhimbja e dhëmbit dhe simptomat!

Dhimbja e dhëmbit shpesh mund të shkaktohet nga irritimi i nervit të dhëmbit, por ekzistojnë edhe shkaktarë të tjerë të shumtë që ndikojnë në dhimbje. Infeksionet dentare, prishja e dhëmbëve, pllakëzat bakteriale, dëmtimet e dhëmbit, kurorat apo mbushjet e bëra dobët. Ka raste të ndryshme kur dhimbja e zhvilluar jashtë nga dhëmbët të ndikojë në…

Me Shume

Sëmundjet

 • Trajtimi i Kollës ne mjekësine tradicionale Kineze
  Trajtimi i Kollës ne mjekësine tradicionale Kineze

  Kolla nuk konsiderohet gjithnjë si problem shëndetësor, megjithëse në disa raste mund të tregojë praninë e problemeve ose infeksionit. Kollitja është një refleks natyror për pastrimin e fytit dhe rrugëve të frymëmarrjes. Nëse kolla nuk largohet brenda pak ditëve, atëherë duhet të shkoni tek mjeku. Trajtimet kundër kollës që realizohen në kushtet e shtëpisë janë…

 • Dhimbja e supit !?
  Dhimbja e supit !?

  Vuajtësit kanë dhimbje të tmerrshme: depozitimet e kalciumit në artikulacionin e shpatullës shkaktojnë dhimbje në pozicionin shtrirë, por edhe gjatë ngritjes së krahut.  *Këshilla dhe ndihmë kundër këtyre dhimbjeve Varja e rrobave, marrja e një molle nga pema, gjuajtja e topit: për shumë aktivitete sportive apo edhe gjatë jetës së përditshme na nevojiten krahë që…

 • Tuberkuloza e mushkërive
  Tuberkuloza e mushkërive

  Tuberkuloza e mushkërive Lëngun e trëndafilit duhet përzier me mjaltë dhe të pihet nga një filxhan në mëngjes dhe mbrëmje, ndërsa me përzierjen e mjaltës dhe vajit të ullirit duhet lyer gjoksin dhe qafën para gjumit. Kjo përsëritet gjithnjë derisa Allahu Lavdiplotë nuk dhuron shërim, e Ai mundet gjithçka.