Monday, 18/2/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Kur ndiejmë dhembje ose ngacmime në trup
  Kur ndiejmë dhembje ose ngacmime në trup

    KUR NDIEJMË DHEMBJE A NGACMIME NË TRUP Pejgamberi (salall-llahu alejhi ue selem) thotë: "(Kur ndokush nga ju ndien ngacmime e dhembje në trup) le ta vendosë dorën e tij mbi vendin që ndien dhembje e të thotë: ??? ????? ??? ????? ??? ????? ???? ????? ?????? ?? ?? ?? ??? ?????? " BISMIL-LAH, BISMIL-LAH, BISMIL-LAH.…

 • Po, fjala është për DHIKRIN – përmendjen e Allahut të Madhërishëm.
  Po, fjala është për DHIKRIN – përmendjen e Allahut të Madhërishëm.

  Medito ne keto 2 ajete , permende emrin e Zotit te madh dhe do qetesohesh e stabilizohesh. 28. Ata që besuan dhe me të përmendur All-llahun zemrat e tyre qetësohen; pra ta dini se me të përmendur All-llahun zemrat stabilizohen. 29. Ata janë të cilët besuan dhe bënë vepra të mira, ata janë të lumtur dhe…

 • Simptomet që paraqiten në gjumë e që ke nevojë për rukje (lexim Kurani; me fry)
  Simptomet që paraqiten në gjumë e që ke nevojë për rukje (lexim Kurani; me fry)

  Simptomet që paraqiten në gjumë: 1)      Kur njeriun nuk e kaplon gjumi një kohë të gjatë duke u munduar që të flen. 2)      Zgjimi i shpeshtë nga gjumi gjatë natës. 3)      Kur në gjumë njeriu ndjen ngushtësi dhe mundohet që të kërkojë ndihmë, por s’ka mundësi ose mundohet që të ik prej asaj që e frikëson, por…

Rukje

Shendeti

Sëmundjet

 • Botulizmi
  Botulizmi

  Botulizmi (botulizmi I lindur nga ushqimi dhe botulizmi foshnjore) Çfarë është botulizmi? Botulizmi është një sëmundje serioze që shkaktohet nga një toksina nervore bërë nga bakter, botulinum Clostridium botulinum (C.). Një toksina që është një helm që është lëshuar nga disa baktere. Ekzistojnë tri lloje të botulismit, nga ushqimi, nga plagët dhe botulizmi foshnjore. -…

 • Anemia
  Anemia

  ANEMIA Dobesim i pergjithshem i organizmit, nga pakesimi i rruazave te kuqe te gjakut, pagjakesi. Ne kete rast personave u mungon gjalleria, jane te pafuqishem, te dobet, te zbehte. Kjo semundje prek çdo grup-moshe. SIMPTOMAT: 1-Anemiket kane gjithmone zbehje te lekures 2-Kane skuqje jo normale te buzeve 3-Tek thonjte u krijohet gjithmone nje shtrat i…

 • Për shërimin e pagjumësisë [insomnisë]
  Për shërimin e pagjumësisë [insomnisë]

  Për shërimin e pagjumësisë [insomnisë] Për shërimin e pagjumësisë [insomnisë]: “Gotës me qumësht të ëmbëlsuar me mjaltë i shtohet një lugë e kokrrës së zezë dhe pihet.” El Buhariu thotë se fara e zezë është e nxehtë dhe e thatë në shkallën e tretë. Ebu Hurejre r.a. transmeton hadithin e mirënjohur në të cilin Pejgamberi,…