Wednesday, 21/11/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Lutje e fëmijës për prindërit pranohet
  Lutje e fëmijës për prindërit pranohet

  Lutje e fëmijës për prindërit pranohet Lutja e fëmijës së sinqertë për prindërit e tij: Nga Ebu Hurejra r.a, transmetohet se i Dërguari i Allahut, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ka thënë:”Vërtet, Allahu do ta ngritë në pozitë të lartë në xhenet robin e Tij të sinqertë, e ai do të thotë:…

 • Lutje për t’u mbrojtur nga syri i keq
  Lutje për t’u mbrojtur nga syri i keq

  3X në mëngjes dhe mbrëmje Bismil-lahil-ledhi la jedur-ru me`a-ismihi shej`un fil-erdi ve la fis-semai ve huves-semiّul- ّalim. Me emrin e All-llahut pranë emrit të të Cilit nuk bën dëm asgjë në tokë e as në qiell, Ai që dëgjon shumë dhe di çdo send. Kush e thotë këtë tri herë në mëngjes dhe në mbrëmje,…

 • Duaja e atij që është i ngarkuar me borxhe
  Duaja e atij që është i ngarkuar me borxhe

  Duaja e atij që është i ngarkuar me borxhe All-llahummek-finí bi halalike ‘an haramike ve agniní bi fadlike ‘ammen sivake. O Zoti im, më bëj që të më mjaftojë hallalli Yt dhe të mos i afrohem haramit dhe më bëj të pasur me mirësitë Tua që të mos kërkoj prej tjetërkujt përveç prej Teje. Tirmidhiu…

Rukje

Shendeti

Ç’është spastrimi i trurit (manipulimi me njerëzit)?
Ç’është spastrimi i trurit (manipulimi me njerëzit)?

Ç’është spastrimi i trurit (manipulimi me njerëzit)? Spastrimi i trurit është një shprehje që përshkruan një situatë në të cilën ndonjë faktor i jashtëm, në rastet më të shepeshta fjala është për një person apo grup njerëzish, manipulon sistematikisht me një person tjetër ose me një grup me qëllim për t’i bërë për vete dhe…

Me Shume

Sëmundjet

 • Shkaktari i migrenes
  Shkaktari i migrenes

  Migrena ose hemikrania shkaktohet edhe nga mbyllja e eneve te gjakut (embolia) ne tru, e cila vazhdon te zhvillohet me tej apo anon andej. Nje mbyllje e ketille eshte pasoje e dromcave te gjakut qe perhapen me ane te gjakut (qarkullimit te gjakut). Ajo mund te shkaktohet edhe nga dominimi i sekrecioneve te trupit ose…

 • Kura që rekomandohet me gjethe ulliri
  Kura që rekomandohet me gjethe ulliri

  Kura që rekomandohet Në rastet e sëmundjeve me temperaturë të lartë, gjethet dhe lëkura e ullirit kanë veti diuretike si dhe pakësojnë sheqerin në gjak. Për këto raste u rekomandohet të gjithë të prekurve nga temperatura e lartë qe të përdorin këtë kurë. Merren 40-50 gjethe ulliri dhe zihen në gjysmë litër ujë derisa të…

 • Çfarë e shkakton urinimin e pavullnetshëm?
  Çfarë e shkakton urinimin e pavullnetshëm?

  Enureza është forma më e zakonshme e urinimit primar gjatë natës tek fëmijët e shëndetshëm pas moshës 5 vjeçare. Rreth 20 % e femijeve te moshes mbi 5 vjec dhe 5 % e femijeve mbi moshen 8 vjec urinojne naten ne menyre te pavullnetshme. Në shumicën e fëmijëve nuk ka një arsye specifike. Mbi të…