Wednesday, 21/11/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Apatia (Indiferenca) e shkaktuar nga magjia apo mësyshi (hasedi)
  Apatia (Indiferenca) e shkaktuar nga magjia apo mësyshi (hasedi)

  Apatia (Indiferenca) Personi humb të gjithë motivimin dhe nuk ndërrmerrë asgjë.  Apatia Personi humb të gjithë motivimin dhe fillon asnjë veprim. Ai vazhdimisht do të shtyjë gjërat, duke fjetur gjatë gjithë kohës, duke filluar marrjen e veprimeve, por shpejt duke e dorëzuar (i lënë) ...

 • Lutjet nga Kur’ani që të qetësojnë shpirtin
  Lutjet nga Kur’ani që të qetësojnë shpirtin

    Lutjet nga Kur’ani: – “Zoti ynë, ne i kemi bërë padrejtësi vetes sonë, nëse Ti nuk na fal dhe nuk na mëshiron, atëherë do të jemi prej të humburve”. (El-A’raf: 23) – “O Zot, më fal mua, prindërit e mi, çdo besimtar që hyn në shtëpinë time dhe çdo besimtar dhe besimtare”. (Nuh: 28)…

 • Përse xhini e përqesh atë që mjekon
  Përse xhini e përqesh atë që mjekon

  Përse xhini e përqesh atë që mjekon Për shkak se ai që mjekon ,e fillon mjekimin me një vullnet të madh kurse pas rezistencës që tregon xhini ai dëshprohet dhe e humb shpresën në shërim.Një prej gabimeve më të mëdha të cilën e bëjnë disa që kaë bindje dhe besim të dobët ,është se këtë…

Rukje

Shendeti

Shëndeti dhe duhanpirja
Shëndeti dhe duhanpirja

Shëndeti • Gjysma e duhanpirësve të rregullt do të vritet nga duhani, duke humbur mesatarisht 16 vite jetë. • Duhani shkakton të paktën një në shtatë kancere në gjithë botën • Duhanpirja është shkaktari më i madh në sëmundjet e zemrës • Duhanpirja shkakton impotencë seksuale mashkullore, burrat në moshe 30 deri 40 vjeç dhe…

Me Shume

Sëmundjet

 • Dhembjet e shpinës !?
  Dhembjet e shpinës !?

  Deri 80% e njerëzve së paku njëherë në jetë kanë dhembje shpine, ndërsa te 14% e njerëzve dhembja iu zgjat më shumë se 2 javë. Këto dhembje janë shkak shumë i shpeshtë i trajtimit mjekësor dhe mungesës në punë. Dhembjet lajmërohet te të rinjtë, por, te më të vjetrit; dhembja është më intensive. Shkaktarët më…

 • Për shërimin e fryrjes dhe lirimit të gazrave
  Për shërimin e fryrjes dhe lirimit të gazrave

    Për shërimin e fryrjes dhe lirimit të gazrave: Ka thënë Ibnul Kajjimi:  “Kokrra e zezë, largon fryrjen [vajtjen], hap kanalet e mbyllura dhe liron gazrat”. Mënyra: Filxhanit të kafes apo gotës së çajit i shtohen tri pika të vajit të kokrrës së zezë.