Tuesday, 22/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Kur pranohet lutja në ditën e xhuma ?
  Kur pranohet lutja në ditën e xhuma ?

  Pejgamberi salAllahu alejhi ue selem ka thënë:   “Dita e xhumasë i ka dymbëdhjetë orë, prej saj është një orë (çast), nuk ndodh që ndonjë mysliman t’ia qëlloj duke iu lutur Allahut, përveç së do t’ia jep Allahu (atë që e kërkon në lutje), andaj kërkojeni atë (çast)në orën e fundit pas ikindisë”   (Nesaiu…

 • Metodat Kur’anore të shërimit të disa sëmundjeve shpirtërore
  Metodat Kur’anore të shërimit të disa sëmundjeve shpirtërore

  Shërimi ose parandalimi i sëmundjeve në rritje mentale në ditët e sotshme paraqet një sfidë të vërtetë. Kompleksiviteti etiologjik dhe ai reanimal e bën ende të vështirë arritjen e sukseseve të plota në këtë sferë, prandaj kërkimi i mënyrave të dëshmuara alternative jashtë mundësive shkencore në drejtim të shtimit të aftësive të sherimit bëhet gjithnjë…

Rukje

Shendeti

Sa shpesh të konsumojmë banane
Sa shpesh të konsumojmë banane

- Banana, fruti i mrekullive për zemrën, kockat dhe ulcerën (te thatin ne lukth).- Me një tul të butë dhe të ëmbël, e paketuar në lëkurën e saj të verdhë, banania është një nga frutat më të mrekullueshëm dhe më të gjindshëm gjatë gjithë vitit. Bananet rriten deri në 10m lartësi dhe i përkasin familjes…

Me Shume

Sëmundjet

 • Obesiteti, sëmundje e shekullit -XXI- !?
  Obesiteti, sëmundje e shekullit -XXI- !?

  Për pasojat e obesitetit ka ditur edhe Hipokrati para 2000 vitesh me thënien e tij se “Vdekjet e papritura janë shumë më te shpeshta tek personat me mbipeshë se tek ata me peshë normale”. Obesiteti, që dikur ishte frikë kryesisht e të pasurve, po rrezikon edhe vendet e varfra shumë milionëshe, duke bërë këto shtete…

 • Anemia
  Anemia

  ANEMIA Dobesim i pergjithshem i organizmit, nga pakesimi i rruazave te kuqe te gjakut, pagjakesi. Ne kete rast personave u mungon gjalleria, jane te pafuqishem, te dobet, te zbehte. Kjo semundje prek çdo grup-moshe. SIMPTOMAT: 1-Anemiket kane gjithmone zbehje te lekures 2-Kane skuqje jo normale te buzeve 3-Tek thonjte u krijohet gjithmone nje shtrat i…

 • Mëso për sulmin në zemër !?
  Mëso për sulmin në zemër !?

  Vlerohet se 3.8 milion meshkuj dhe 3.4 milion femra vdesin cdo vitë në botë nga sëmundjet koronare të zemrës! Është vlerësuar se 80-90% e njerëzve që vdesin nga sëmundjet koronare të zemrës kanë një ose më shumë faktorë madhor të rrezikut që janë të ndikuara nga stili i jetës. Si faktorë rreziku konsiderohen: hipertensioni, rritja…