Wednesday, 16/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Parandalimi i punës nga mësyshi (apo hasedi) dhe magjia
  Parandalimi i punës nga mësyshi (apo hasedi) dhe magjia

  Parandalimi i punës nga mësyshi (apo hasedi) dhe magjia Parandalimi i punës Personi i plotëson të gjitha kushtet për t'u punësuar, por pas asnjë aryse të vlefshme, në secilën përpjekje ai dështon.Puna mund të i premtohet apo garantohet, por diçka do të ndodhë kështu që nuk punon, apo personi do të përballet me një mungesë…

 • DUAJA KUR KEMI SHQETËSIME NATËN
  DUAJA KUR KEMI SHQETËSIME NATËN

  DUAJA KUR KEMI SHQETËSIME NATËN أعوذ بكلمات الله التامات من غضبه وعقابه، وشر عباده، ومن همزات الشيطان وأن يحضرون Kërkoj mbrojtje nga Allahu, që me fjalët e Tij të përsosura të më ruajë nga zemërimi i Tij dhe nga dënimi i Tij, të më ruajë nga të këqijat e njerëzve, të më ruajë nga ngasjet…

 • Lutja për shërimin e të parit të dobët dhe verbimit të natës
  Lutja për shërimin e të parit të dobët dhe verbimit të natës

  Lutja për shërimin e të parit të dobët dhe verbimit të natës: Për këtë qëllim nevojitet që në enën e qelqit të shkruhet ky verset kuranor: Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit “All-llahu është dritë (ndriçues, udhëzues) i qiejve e i tokës. Shembulli i dritës së Tij i gjason kandilit të vendosur në një zgavër…

Rukje

Shendeti

Gabimet që i bëni, gjatë të bërit dush
Gabimet që i bëni, gjatë të bërit dush

Nuk ka asgjë që ju gjallëron më shumë se sa një dush i nxehtë në mëngjes. Por shumica prej nesh, bëjmë gabime të thjeshta të cilat mund të na kushtojnë me shëndetin tonë, paralajmërojnë ekspertët. Për shembull, përderisa të bërit dush çdo ditë na bën të kemi aromë të freskët trupore, ne e prishim habitatin…

Me Shume

Sëmundjet

 • 3 ilaçe natyrore për veshët
  3 ilaçe natyrore për veshët

  Të rriturit shumë më rrallë ndiejnë dhimbjen në zonën e veshëve. Por, dhimbja e veshit më së shpeshti shfaqet tek fëmijët, ndërsa mund të jetë e fortë ose e lehtë, afatshkurtër ose mund të zgjasë me orë. Mund të prekë njërin vesh, ose të dytë, dhe atë në të njëjtën kohë. Disa njerëz thonë që…

 • Mjalti dhe qumështi kundër pagjumësisë
  Mjalti dhe qumështi kundër pagjumësisë

  Pagjumësia Një gotë qumësht të nxehtë duhet ëmbëlsuar me një lugë të madhe mjaltë dhe kjo të pihet një orë para gjumit. Pas kësaj do të flesh bukur dhe këndshëm deri në ezanin e sabahut, me ndihmën e Zotit.

 • T’a shërojme reumatizmin me kokrrën e zezë
  T’a shërojme reumatizmin me kokrrën e zezë

  Shërimet e reumatizmës E nxehën vajin e kokrave të zeza dhe e fërkon vendin ku ke dhimbje të reumatizmës ashtu si kur e fërkon kockën e jo lëkuren, dhe pasi të mbaroni fërkimin e pini një gotë ujë të vluar me ca pika vaji të kokrave të zeza, duke e ëmbëlsu me mjaltë këtë e…