Wednesday, 21/11/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Ja se me çka mbrohesh nga djalli ?
  Ja se me çka mbrohesh nga djalli ?

  Djalli që është nga lloji i xhindeve, mund të marrë formë dhe trajtë njeriu. Kështu, rrëfehet se, para luftës së Bedrit, djalli, në formën dhe trajtën e plakut Nexhid, shkoi te kurejshët, u dha ide nxitëse për kurthin që kishin ngritur dhe u propozoi zgjidhje. Gjithashtu rrëfehet se, një herë tjetër, roja që po ruante…

 • Kurani është ilaçi i padiskutueshëm për të gjitha llojet e sëmundjeve dhe dobësive që prekin trupin dhe zemrën
  Kurani është ilaçi i padiskutueshëm për të gjitha llojet e sëmundjeve dhe dobësive që prekin trupin dhe zemrën

  Kurani  Allahu i Madhëruar thotë: “…Ne kemi zbritur Kuranin, që është shërim dhe mëshirë për ata që besojnë (në monoteizmin Islam)…”. Ndërsa në një ajet tjetër thotë: “O njerëz! Juve ju ka ardhur një Këshillë (Kurani) e mirë nga Zoti juaj dhe një shërues për atë që gjendet në gjoksin tuaj...” [Junus, 57] Kurani është…

 • KUSH E THOTE KETE NE MBREMJE, DO TE JETE PREJ BANOREVE TE XHENETIT ?
  KUSH E THOTE KETE NE MBREMJE, DO TE JETE PREJ BANOREVE TE XHENETIT ?

  Allahume ente Rabbi la Ilahe il-la ente halakteni ve ene abduke ve ene ala ahdike ve va’dike mestet’atu eudhu bike min sherri na sana’tu eb`u leke bi ni’metike aleje ve eb`u bi dhenbi fagfir li fe innehu la jagfirudh-dhunube il-la Ente. Perkthimi: O Allah, ti je Zoti im, nuk ka të adhuruar tjetër përveç Teje;…

Rukje

Shendeti

Bima që përmirëson kujtesën me 75%
Bima që përmirëson kujtesën me 75%

Antioksiduesit e acidit të rozmarinës në masë të madhe mund ta parandalojnë apo ngadalësojnë shfaqjen e sëmundjes së Alcjmerit, dhe sipas eksperteve italiane, edhe mund ta shërojnë atë. Rozmarina është një bimë që përdoret në kuzhinë. Me kalimin e viteve është vërtetuar se rozmarina mund të përdoret si ilaç shtëpiak për shumë probleme shëndetësore. Një…

Me Shume

Sëmundjet

 • Çfarë janë variçet?
  Çfarë janë variçet?

  Çfarë janë variçet? Variçe quhet zgjerimi i venave në trup por në përgjithësi përdoret për zgjerimin e venave në këmbë tek zona e pulpës ose pas gjurit. Ato zgj...erohen, fryhen dhe përdridhen nga grumbullimi i gjakut në to. Venat varikoze (variçet) janë dilatacione (zgjerime) të venave të këmbës. Në venat normale, gjaku kalon nga poshtë…

 • Kokrrat e ullirit dhe diabeti
  Kokrrat e ullirit dhe diabeti

  Kokrrat e ullirit Kokrrat e ullirit bëjnë mirë kur i konsumojnë ata që vuajnë nga sëmundja e sheqerit. Është e këshillueshme që diabetikët të hanë sidomos kokrra jeshile, të cilat shuajnë etjen që shkakton diabeti. Kokrrat e gjelbra të ullirit shërojnë diabetin, por të sëmurët me këtë sëmundje duhet të hanë nga pesë kokrra ulliri…

 • Ilaçi i dhembjeve të gjirit
  Ilaçi i dhembjeve të gjirit

  Ilaçi për dhembjet e gjijve ndryshon në varësi të faktorëve që i shkaktojnë ato dhembje, dhe këto sillen si më poshtë: – Duhet t’i sqarohet gruas që ankohet për dhimbje gjiri se kjo është diçka e përhapur dhe kap shumicën e grave dhe zakonisht nuk përbën asnjë rrezik për to. – Rënia në peshë dhe…