Thursday, 17/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Disa prej njerëzve po pretendojnë se xhini nuk mund të hyn në trupin e njeriut? u përgjigj Ahmed ibn Hanbeli
  Disa prej njerëzve po pretendojnë se xhini nuk mund të hyn në trupin e njeriut? u përgjigj Ahmed ibn Hanbeli

  Disa fjalë të dijetarëve rreth vërtetësisë së hyrjes së xhinit në trupin e njeriut. Ka thënë Abdullah ibn Ahmed ibn Hanbel: thashë babit tim,disa prej njerëzve po pretendojnë se xhini nuk mund të hyn në trupin e njeriut?u përgjigj Ahmed ibn Hanbeli:: Biri im,ata gënjejnë,xhini flet në gjuhën e njeriut.(Risaletul Xhin 7 ) Ka thënë…

 • Ke provim apo pune stresuese thuaje kete dua…!?
  Ke provim apo pune stresuese thuaje kete dua…!?

  Ke provim, pune stresuese, apo ligjerim thuaje kete dua...!? Lutja e Musait alejhi selam drejtuar All-llahut subhanehu ue TeAela ; Sure Ta 'ha ajete 25 deri 28: RABBI SHRAH LI SADRI - (O Zot zgjeroma gjoksin tim 26. VE JESSIRLI-EMRI - dhe bëre të lehtë punën time 27. VAHLUL UKDETEN MIN-LISANI - dhe zgjidhma gjuhën…

 • Përmendja e Allahut para marrëdhënieve intime
  Përmendja e Allahut para marrëdhënieve intime

  Pas zgjedhjes së një bashkëshorti të mirë, një e drejtë tjetër e fëmijëve është që prindërit e tij të përmendin Allahun subhanehu ve teala para se të kryejnë marrëdhënie intime mes tyre. I Dërguari i Allahut – sal-Allahu alejhi ve sel-lem ka thënë: “Përmendja e Allahut para marrëdhënieve intime është mbrojtje për fëmijën nga shejtani…

Rukje

Shendeti

Ja se si një lugë çaji i ketyre farave mund të ndihmojë në përmirësimin e zemrës, trurit dhe zorrëve
Ja se si një lugë çaji i ketyre farave mund të ndihmojë në përmirësimin e zemrës, trurit dhe zorrëve

Farat Chia ka një përmbajtje të lartë të acideve yndyrore, proteinave, fibrave, antioksidantëve, mineraleve dhe vitaminave. Ato jane te domosdoshme ne rigjenerimin e lëkurës, eliminimin e yndyrës, përmirësimin e tretjes dhe forcimin e sistemit imunitar. Përveç të gjitha përfitimeve, farat chia ndihmojnë në parandalimin e kancerit të zorrës së trashë. – Trajtojne problemin e tretjes…

Me Shume

Sëmundjet

 • Maskë për mbylljen e poreve të mëdha
  Maskë për mbylljen e poreve të mëdha

  Më poshtë po ju rekomandojme një maske shumë të mirë për mbylljen e poreve të mëdha: 1 e bardhë veze 1/2 (gjysmë) luge lëng limoni 1/4 domate (në madhësi të vogël) Përgatitja: Pasi të keni pastruar të gjitha farëzat e domates, grijeni hollë në rende. Në një tas rrihni të bardhën e vezës, derisa të…

 • ÇAJI I KOPRES, (qumështi i gjirit)
  ÇAJI I KOPRES, (qumështi i gjirit)

  ÇAJI I KOPRES, (qumështi i gjirit) Bima e koprës, përveç shijes mjaft të mirë që jep në gatime, ndikon dukshëm edhe në përmirësimin e shëndetit. Në mjekësinë popullore bima e koprës njihet qindra vjet më parë. Çaji i përftuar ka dhënë rezultate të shkëlqyera në shkrirjen e gurëve në veshka. Mjekë popullorë rekomandojnë pirjen e…

 • Klimaksi (menopauza) dhe ndryshimet në organizmin e femrës
  Klimaksi (menopauza) dhe ndryshimet në organizmin e femrës

  Klimaksi (menopauza) dhe ndryshimet në organizmin e femrës Shkruar nga Blerta Shaqiri    Klimaksi është periudha e shuarjes së funksionit ovarial dhe aftësive gjenerative tek femra. Në  kushtet tona klimaksi paraqitet rreth moshës 45 vjeçare. Në disa raste shenjat e klimaksit mund të paraqiten edhe më herët, ndërsa janë të njohura rastet e rralla kur…