Wednesday, 21/11/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Si ta di se a jam i sëmurë nga magjia?
  Si ta di se a jam i sëmurë nga magjia?

  Pyetja: Kam 2 pyetje: 1- Si mund ta dimë se kemi magji dhe çfarë të bëjmë? 2- A mund të më këshilloni me ndonjë person që shëron magjinë? Allahu ju shpërbleftë! Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e…

 • Ajeti më madhështor në Kur’an
  Ajeti më madhështor në Kur’an

  Ajetul-Kursijji (Ajeti më madhështor në Kur’an) “All-llahu la ilahe il-la Hu. El-hajjul-kajjum. La te-hudhuhu sinetun ue la neum. Lehu ma fis-semavati ue ma fil-erd. Men dhel-ledhi jeshfeu aindehu, il-la bi idhinihi. Jaëlemu ma bejne ejdihim ue ma halfehum, ue la juhitune bi shej-in min alimihi il-labi ma shae. Uesia kursijjuhus-semauati uel erda, ue la jeduhu…

 • Dobite e lutjes
  Dobite e lutjes

  ~Dobite e lutjes~ ? Permireson shendetin. ? Largon te keqen. ? Mban larg semundjet. ? Forcon zemren. ? Ndrit fytyren. ? Mrekullon shpirtin. ? Largon pertesen. ? Fuqizon organet trupore. ? Rikthen energjine. ? Rifreskon zemren. ? Ushqen shpirtin. ? Ndriqon mendjen. ? Ruan miresite. ? Parandalon veshtiresite - ndeshkimet. ? Sjell bekimet. ? Mban…

Rukje

Shendeti

Sauna për shëndet të mirë
Sauna për shëndet të mirë

Efektet e mira detoksikante të saunës janë të njohura tashmë, sidomos në kombinim me vajrat eterik të bimëve do të keni rezultate mahnitëse. Sauna që sot po praktikohet gjithmonë e më shumë bën të mundur eliminimin e toksinave, pastron lëkuren, relakson si dhe bën te mundur djegien e dhjamërave. Duke qenë se temperaturat arrijnë 70-90°C…

Me Shume

Sëmundjet

 • Për stimulimin e sasisë së urinës, gjakut menstrual dhe qumështit
  Për stimulimin e sasisë së urinës, gjakut menstrual dhe qumështit

  Për stimulimin e sasisë së urinës, gjakut menstrual dhe qumështit: Ibnul Kajjimi ka thënë: “Nëse ndrydhet [bluhet] kokrra e zezë, brumoset me mjaltë, shkrihet pastaj me ujë të nxehtë dhe pihet, ndihmon në rritjen e sasisë së urinës, gjakut të menstruacionit dhe qumështit po nëse konsumohet shumë ditë”. Mënyra tjetër: Lyhet kocka publike [e mbi…

 • Kokrrat e ullirit dhe diabeti
  Kokrrat e ullirit dhe diabeti

  Kokrrat e ullirit Kokrrat e ullirit bëjnë mirë kur i konsumojnë ata që vuajnë nga sëmundja e sheqerit. Është e këshillueshme që diabetikët të hanë sidomos kokrra jeshile, të cilat shuajnë etjen që shkakton diabeti. Kokrrat e gjelbra të ullirit shërojnë diabetin, por të sëmurët me këtë sëmundje duhet të hanë nga pesë kokrra ulliri…

 • Çfarë është artroza?
  Çfarë është artroza?

  Artroza mund të komplikohet lehtësisht me një tjetër situatë sëmundjeje lidhur kjo me dekalcifikimin dhe dobësimin e kockës: osteoporozën. Artroza është shprehja e një vuajtjeje të tipit degjenerativ të artikulacioneve, që manifestohet me prishjen e kërceve që veshin kokat e artikulacioneve, me proliferime kockore përreth gjithë kërceve të konsumuara, me trashje kockore dhe ngurtësim të…