Wednesday, 21/11/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Mësysh që shkaktohet nga syri i xhindeve
  Mësysh që shkaktohet nga syri i xhindeve

  Mësysh që shkaktohet nga syri i xhindeve Në lidhje me këtë të fundit (mësyshin që shkaktohet nga syri i xhindeve) Umu Seleme transmeton nga Profeti (Paqja qoftë mbi të!): “Ai (Paqja qoftë mbi të!) pa në shtëpinë e saj një vajzë të vogël që kishte zbehje në fytyrën e saj [kishte një zonë në fytyrë…

 • Magjia joreale
  Magjia joreale

  Magjia joreale Ky lloj ka të bëjë me njohjen e disa formulave kimike që nuk i njohin të tjerët, sidomos për njerëzit e mesjetës, si dhe me shfaqje shkathtësie, mjeshtërie dhe zotësie për mashtrim ose për krijimin e përshtypjeve të gabuara tek mendjelehtët. Zakonisht, në kohën tonë këto gjëra i bëjën iluzionistët e cirkut dhe…

 • Me të vërtetë mësyshi është realitet
  Me të vërtetë mësyshi është realitet

  Pejgamberi [alejhi selam] ka thënë: "Me të vërtetë mësyshi është realitet." Poashtu ka thënë: "Shumica e ummetit tim do të vdesin nga pasojat e mësyshit." Andaj luteni Allahun të ju mbrojë nga mësyshi sa herë që merrni pjesë në ndonjë tubim apo ku jeni në qendër të vëmendjes. Lutja e transmetuar për mbrojtje nga mësyshi…

Rukje

Shendeti

Boronica e kuqe (vaccinium microcarpum) antibiotik natyral
Boronica e kuqe (vaccinium microcarpum) antibiotik natyral

Boronica e kuqe (vaccinium microcarpum) ka veti medicinale. Studimet të shumta kanë treguar se boronica e kuqe ka efekt pozitiv kundër infeksioneve bakteriale të traktit urinar. Kjo pemë gjithashtu pengon bakteret që të shumohen në muret e kanalit urinar. Boronica e kuqe përmban: Vitamin C, CA, Fibra ,Mg, Cu ,K. Ato gjithashtu përmbajnë sasi të…

Me Shume

Sëmundjet

 • Për shërimin e hurdhave [likeneve] dhe të gjitha llojeve të tyre
  Për shërimin e hurdhave [likeneve] dhe të gjitha llojeve të tyre

   Për shërimin e hurdhave [likeneve] dhe të gjitha llojeve të tyre: Marrim një gotë me kokërr të zezë të ndrydhur, një gotë me uthull të mollës dhe një gotë me vaj të kokrrës së zezë. Së pari vlohet uthulla e mollës, pastaj i shtohet gota me kokërr të zezë dhe përzihet derisa të shteret njëra…

 • Ke dhimbje stomaku? Provo mendra
  Ke dhimbje stomaku? Provo mendra

  Më e mira për dhimbjet në stomak-mendra Ky ilaç i vjetër sugjerohet për dhimbjet në stomak, por edhe tek problemet me fryrje të stomakut, sepse relakson muskujt në sistemin për tretje, çka zvogëlon ngërçet dhe liron gazrat. Disa studime kanë treguar se mendra është vepruese njëjtë, sikurse edhe disa ilaçe të cilat përdoren tek ngërçet.…

 • Nekroza dhe llojet e saj
  Nekroza dhe llojet e saj

  Format kryesore të nekrozës Dallohen disa format kryesore të nekrozave, ashtu si edhe disa forma të tjera më të rralla dhe më speciale. Nekroza e njomë (nekroza kolikuative). Ajo zhvillohet kryesisht nga indet e pasura në lipide që përmbajnë shumë yndyma dhe që kanë sistem enzimatik shumë aktiv. Gjithashtu nekroza e njomë zhvillohet në rastet…