Wednesday, 21/11/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • 9 Kushtet se si kryhet duaja?
  9 Kushtet se si kryhet duaja?

  Për kryerjen e dua’së në mënyrën e duhur, duhen plotësuar këto kushte: 1- Drejtimi nga Kibla. 2- Pastërtia trupore. 3- Ngritja e duarve. 4- Të filluarit me falënderimin e Allahut dhe madhërimin e Tij. 5- Dërgimi i salavateve (në namaz) për Muhamedin, robin dhe të dërguarin e Allahut. 6- Pendimi dhe të kërkuarit e faljes.…

 • SI LARGOHET SYRI MAGJEPSËS?
  SI LARGOHET SYRI MAGJEPSËS?

  Transmetohet nga i Dërguari i Allahut, sal-Allahu alejhi ve sel-lem, që: Cilindo që e kaplon syri magjepsës (nazari/msysh) duhet t’ia lajmë sytë, duart, bërrylat, gjunjtë, majet e shputave të këmbëve, si dhe vendet që i mbulojnë teshat e brendshme. Ujin që e ka përdorur duhet grumbulluar në një enë dhe duhet lagur personin që posedon…

 • Lutja e cila nuk të bën dëm asgjë në tokë
  Lutja e cila nuk të bën dëm asgjë në tokë

  Lutja e cila nuk të bën dëm asgjë në tokë بِسْمِ اللَّهِ الَّذِي لا يَضُرُّ مَعَ اسْمِهِ شَيْءٌ فِي الارْضِ وَلا فِي السَّمَاءِ وَهُوَ السَّمِيعُ‎ ‎أَلْعَلِيمُ Bismil-lahil-ledhi la jedur-ru me`a-ismihi shej`un fil-erdi ve la fis-semai ve huves-semiّul- ‎ّalim (tri herë)‎ ‎(Me emrin e All-llahut pranë emrit të të Cilit nuk bën dëm asgjë në tokë…

Rukje

Shendeti

Sëmundjet

 • Trajtim natyral për shërimin e zgjebes
  Trajtim natyral për shërimin e zgjebes

  Për shërimin e zgjebes: Një lugë me kokrra të zeza të ndrydhura, një filxhan me uthull të butë dhe një lugë e vogël me lëng të hudhrës, të gjitha këto përzihen dhe me këtë konponim lyhet vendi me zgjebe, pasi të jenë larguar qimet e vogla përreth dhe pasi të jetë ngacmuar [prerë] zgjeba. Pastaj…

 • Kurat kimike dhe popullore për të sëmurët me epilepsi
  Kurat kimike dhe popullore për të sëmurët me epilepsi

  Kurat kimike dhe popullore për të sëmurët me epilepsi Ekzistojnë disa ilaçe shumë efektive për largimin e plotë të krizave epileptike ose të pakësimit të tyre në minimum. Bëhet fjala për ilaçe kimike të quajtura “antispazmatikë”, siç është Phenobarbital, Phenytoin, Primidon, etj; ilaçe të cilat nuk duhet të merren veçse me autorizimin e mjekut specialist.…

 • Paraliza
  Paraliza

    Humbje e plote ose e pjesshme e aftesise se nje gjymtyre a te nje organi per te levizur, per te vepruar a per te ndier, e cila shkaktohet nga nje semundje qe godet sistemin nervor. Kjo semundje qe demton sistemin nervor quhet paraliza cerebrale. 1- paraliza cerebrale perdoret per çrregullimet neurologjike 2- ndikon ne…