Friday, 18/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Përsërite këtë ajet Kuranor për mësyshin (smirë) që ndikon në çmenudri (probleme psikologjike)
  Përsërite këtë ajet Kuranor për mësyshin (smirë) që ndikon në çmenudri (probleme psikologjike)

  Përsërite këtë ajet Kuranor për mësyshin (smirë) që ndikon në çmenudri (probleme psikologjike) Transliterimi (duaja me shkronja latine): UE IJ-JEKEEDUL-LEDHIINE KEFERUU LEJUZLIǨUUNEKE BI EBËŜAARIHIM LEM-MEE SEMIÛDH-DHIKRA UE JEǨUULUUNE IN-NEHU LEMEXHËNUUN. Kuptimi shqip: “Kur dëgjojnë kujtesën (Kuranin), mohuesit sa nuk të hanë me shikimet e tyre dhe thonë: “Ai është vërtet i marrë!”

 • Lutjet e të pikëlluarit dhe të atij që ka dhimbje shpirtërore
  Lutjet e të pikëlluarit dhe të atij që ka dhimbje shpirtërore

  Lutjet e të pikëlluarit dhe të atij që ka dhimbje shpirtërore: “Allahumme rahmeteke erxhu. Ue la tekilni ila nefsi tarfete ajn. Ue aslih li she’ni kul-lehu. La ilahe il-la ente.” “O Zoti im! Mëshirën Tënde shpresoj. Mos më lër t’i mbështetem vetes sime as sa hap e mbyll sytë! M’i rregullo të gjitha çështjet e…

 • Disa nga dobitë e rukjes
  Disa nga dobitë e rukjes

    Disa nga dobitë e rukjes 1. Të afron pranë Allahut, subhane ue teala. 2. Pengon punën e fallxhorëve dhe magjistarëve 3. Tubimi për Rukje është tubim në të cilin përmendet Allahu. 4. Eshtë prej mjekimit më të dobishëm për sëmundjet bashkëkohore si brenga, pikëllimi dhe shqetësimi. 5. Ai që bën Rukje, e ndihmon vëllanë…

Rukje

Shendeti

Sëmundjet

 • Çka të përdori për përtaci?
  Çka të përdori për përtaci?

    Profeti(alejhi selam) ka thene: “Me te vertete perdoreni faren e zeze,ajo eshte sherim per cdo semundje pervec vdekjes” Pertacia 1-2 luge caji (5-10ml) vaji Fare Zeze te perzier me leng portokalli cdo mengjes ju ndihmon te jeni me aktiv gjate gjithe dites.

 • Rritja e imunitetit dhe vendosja e ekuilibrit psiqiko-tretës në trup
  Rritja e imunitetit dhe vendosja e ekuilibrit psiqiko-tretës në trup

  Rritja e imunitetit dhe vendosja e ekuilibrit psiqiko-tretës në trup Në mëngjes dreke dhe darkë, merret një lugë e vogël e vajit të farës së zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë. Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo ditë…

 • Urinimi natën tek fëmijët
  Urinimi natën tek fëmijët

  Urinimi në krevat, gjithashtu quhet nocturnal enuresis, dhe është problem i kontrollimit të fshikëzës së urines e cila drejton urinimin gjatë natës, përderisa fëmiu flen. Kjo është shumë normale tek foshnjet dhe fëmijët e vegjël, por mund të bëhet problem mjekësor nëse vazhdon pasi që fëmiu të arrijë moshën 5-6 vjeçare, apo nëse shfaqet tek…