Wednesday, 16/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Kohët,vendet dhe momentet më të përshtatshme për bërjen e duasë
  Kohët,vendet dhe momentet më të përshtatshme për bërjen e duasë

  Kohët,vendet dhe momentet më të përshtatshme për bërjen e duasë 1.Nata e Kadrit. 2.Fundi i natës. 3. Pas namazeve farze. 4. Midis ezanit dhe ikametit. 5.Një kohë e caktuar çdo natë. 6.Gjatë rënjes së shiut. 7.Gjatë thirrjes së ezanit. 8.Kur muslimanët janë duke shkuar në luftë. 9.Një pjesë kohe e caktuar ditën e Xhumasë.Sipas mendimit…

 • 10 Shenjat e goditjes nga magjia?
  10 Shenjat e goditjes nga magjia?

  Shenjat e goditjes nga magjia janë të shumta dhe ndryshojnë sipas personit. Ndodh edhe që të mos ketë fare shenja ose mos të jenë të dukshme tek ata persona të cilët janë besimtarë të mirë dhe të kapur fort pas fesë, dhe ndikimi i magjisë te ata është shumë i dobët për shkak të lidhjes…

 • Vlera e sures El-Bekare
  Vlera e sures El-Bekare

  Për vlerën dhe rëndësinë e sures El-Bekare ekzistojnë shumë hadithe të transmetuara nga Pejgamberi s.a.v.s. si dhe shumë vlerësime nga dijetarët eminentë të botës islame. Nga hadithet e Pejgamberit s.a.v.s. që përshkruajnë vlerën dhe rëndësinë e kësaj sure do të veçojmë disa prej tyre. Transmetohet nga Ebu Hurejre r.a. se i Dërguari i Allahut s.a.v.s.…

Rukje

Shendeti

5 sëmundje që mund të hiqni qafe duke përdorur lakrën
5 sëmundje që mund të hiqni qafe duke përdorur lakrën

Janë disa sëmundje dhe telashe me shëndetin që prekin shpesh njerëzit. Një prej tyre është djegia, kurse të tjerat, janë sëmundje sensitive si reumatizma, zgjerimi i venave, dhimbja e fortë e kokës, bronkiti dhe nervi shiatik. Mjekimi me dhuratat e natyrës është gjëja më e mirë për të pasur efekt dhe në këto raste na…

Me Shume

Sëmundjet

 • Marramendja
  Marramendja

  Marramendja do te thote nje ndjesi e mosbalancimit.Ajo klasifikohet ne dy kategori ne vertigo qe eshte nje ndjenje e ndjesise se rrotullumit me humbje te balancit dhe ndjenja e renjes te fiket. Shkaqet Marramendja shpesh shkaktohet nga furnizimi i ulet i trurit me gjake qe munde te jete per shkak te presionit te ulet te…

 • Kundër dhimbjeve me ananas ?
  Kundër dhimbjeve me ananas ?

  Më i miri kundër dhimbjeve–ananasi Bromelinën e gjejmë në ananas dhe ndikon mjaft mirë ndaj dhimbjeve. Studiuesit mendojnë se bromalina përpunon proteinat në gjak dhe në këtë mënyrë zvogëlon ndezjet që shkaktojnë dhimbje. Për dallim nga preparatet në barnatore, të cilat si kundra-indikacione mund të kenë dhimbje në stomak dhe probleme me zemrën, bromalina është…

 • Kombinim kunder etheve dhe gripit
  Kombinim kunder etheve dhe gripit

  Kombinim kunder etheve dhe gripit Merr 1grusht arra, 1lug gjelle zengjibil, 1grusht kikirika, 50gr fara te zeza dhe hudhi ne 250gr mjalte bagremi, me pas i merr 3limona dhe nxjerr lengun e tyre dhe hudh te gjitha ne nje vend i perzien mire dhe fillo konsumo 3 deri 5 here ne dite. Nuk do keni…