Thursday, 17/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Magjistaret nuk korren sukses me kete grua…perse?
  Magjistaret nuk korren sukses me kete grua…perse?

  Magjistaret nuk korren sukses me kete grua...perse? Kësaj gruaje burri i saj deshi t'i bënte magji ngase ai kishte lëshuar fenë dhe nuk falte namazin. Gruaja,muslimane e devotshme,kishte shkuar tek gjykatësi dhe i kishte thënë: Burri im nuk falet,dua te ndahem prej tij!Gënjen se unë falem-ishte përgjigjur burri në foltore. Nuk e dua më atë,madje…

 • Përse Islami ndalon bartjen e hajmalive
  Përse Islami ndalon bartjen e hajmalive

  Përse islami ndalon bartjen e hajmalive Pa dyshim,fenomeni i bartjes se hajmalise në kohën tone është shumë i përhapur dhe ka marre hov te madhë,saqe, nuk gjen individ ,shtepi ,restoran ,makine dhe aeroplan qe nuk bartin hajmali,përveç ,atyre qe ndjekun rrugen e drejtë të Allahut. Shumica nga sahabet,kane urryer varjen dhe bartjen e hajmaliave dhe…

Rukje

Shendeti

Alkooli shkaktar për shumë sëmundje !!!
Alkooli shkaktar për shumë sëmundje !!!

Më poshtë është një listë e thjeshtë e cila tregon disa prej sëmundjeve të lidhura me alkoolin: 1. Cirroza e mëlçisë është ndër sëmundjet më të njohura e ndërlidhur me alkoolizmin. 2. Sëmundje të tjera janë Kanceri i Ezofagëve, Kanceri i Kokës dhe Qafës, Kanceri i Mëlçisë, Kanceri i Zorrëve, etj. 3. Ezofagu, Gastriti, Pankreasit…

Me Shume

Sëmundjet

 • Epilepsia sëmundja e tokës
  Epilepsia sëmundja e tokës

  Fjala “Epilepsi” vjen nga greqishtja e vjetër: ????????, epílepsis - shpërthim, sulm; nga latinishtja “epilepsia” si dhe nga greqishtja e sotme ?????????, epíleptos - sulmoj, kap. Epilepsia është një sëmundje me së paku dy sulme epileptike (sulme me ngërçe), të cilat shkaktohen pa asnjë arsye të parashikueshme. Një sulm epileptik shkaktohet si pasojë e shkarkimeve…

 • Ke dhimbje stomaku? Provo mendra
  Ke dhimbje stomaku? Provo mendra

  Më e mira për dhimbjet në stomak-mendra Ky ilaç i vjetër sugjerohet për dhimbjet në stomak, por edhe tek problemet me fryrje të stomakut, sepse relakson muskujt në sistemin për tretje, çka zvogëlon ngërçet dhe liron gazrat. Disa studime kanë treguar se mendra është vepruese njëjtë, sikurse edhe disa ilaçe të cilat përdoren tek ngërçet.…

 • Për shërimin e pagjumësisë [insomnisë]
  Për shërimin e pagjumësisë [insomnisë]

  Për shërimin e pagjumësisë [insomnisë] Për shërimin e pagjumësisë [insomnisë]: “Gotës me qumësht të ëmbëlsuar me mjaltë i shtohet një lugë e kokrrës së zezë dhe pihet.” El Buhariu thotë se fara e zezë është e nxehtë dhe e thatë në shkallën e tretë. Ebu Hurejre r.a. transmeton hadithin e mirënjohur në të cilin Pejgamberi,…