Tuesday, 22/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Dhikri i sabahut dhe mbremjes – Mburoja e muslimanit
  Dhikri i sabahut dhe mbremjes – Mburoja e muslimanit

  Elhamdu lil-ahi vahdeh, ves-salatu ves-selamu ala men la nebijje badeh Shqip: Falenderimi i takon vetëm All-llahut,mëshira dhe shpëtimi (i All-llahut)qofshin mbi atë pas të cilit s’ka më Pejgamber,Muhammedin. E’udhu bil-lahi minesh-shejtani-rraximShqip: I lutem Allahut të më ruaj nga shejtani i mallkuar. All-llahu La Ilahe il-la huvel-Hajjul-Kajjumu, la te’hudhuhu sinetun ve la nevmun, lehu ma fis-semavati…

 • Lutja e Junusit alejhi selam
  Lutja e Junusit alejhi selam

  “LA ILAHE IL-LA ENTE SUBHANEKE INNI KUNTU MINEDH-DHALIMIN” “Nuk ka Zot pos Teje. Ti je i pastër, nuk ke të meta. Unë i bëra padrejtë vetes!”

 • Dhikri i mëngjesit
  Dhikri i mëngjesit

  Dhikri i mëngjesit Leximi i ajetit “El-Kursij”. “Sahihu et-tergib uet-terhib” (1/283) Leximi i sures “El-Ikhlas”, “El-Felek” dhe “En-Nas” tri herë. “Sahihul-Xhami” (4406) dhe “Sahihu et-Tirmidhi” (3/182) “Esbahnë ue esbehal-mulku lil-lah, uel-hamdulilah, ue la ilahe il lAllahu uahdehu la sherike leh lehul-mulku ue lehul-hamdu ue huve ala kul-li shejin kadir. Rabbi eseluke khajra më fi hadhël-jeum…

Rukje

Shendeti

Rreziqet shëndetësore që ju kanosen njerëzve me grupin e gjakut 0
Rreziqet shëndetësore që ju kanosen njerëzve me grupin e gjakut 0

Grupi i gjakut 0 është më i përhapuri tek njerëzit. Njerëzit me këtë grup gjaku mund t’i japin gjak çdo grupi tjetër, por mund të marrin vetëm nga grupi i tyre. Sipas studimeve njerëzit me grupin e gjakut 0 janë më të prirur për t’u prekur nga disa sëmundje në krahasim me të tjerët. Shumica…

Me Shume

Sëmundjet

 • Dhimbje në kocka, nyje e kyçe
  Dhimbje në kocka, nyje e kyçe

  Dhimbje në kocka, nyje e kyçe Hedhja e një litri uji të nxehtë duke u shoqëruar me 50 gr sidër të bluar, pasi përzihet mirë uji me sidrin, bëhët masazh në vëndet në të cilat ndihet dhimbje. Kjo përzierje përdoret tre herë në ditë, në mëngjes, drekë dhe darkë deri sa gjendje të normalizohet.

 • Tumor ne tru
  Tumor ne tru

  Tumor ne tru Per tumoret ne tru duhet te konsumohet nje filxhan caj nga bari i bletes (melisa officinalis) ne dite duke e gelltitur ngadale. Pasi te kete vluar nje filxhan caji me uje futet nje kapje me tre gishta bar blete dhe lihet te ftohet per dhjete minuta kullohet dhe pihet e pa embeltuar.

 • Shërimi me vaj karafili
  Shërimi me vaj karafili

  Dobitë dhe përdorimi: - Qetëson dhimbjet e dhëmbëve dhe ka efekte pastruese. - Qetëson dhimbjet e reumatizmës dhe të muskujve, kur përdoret si vaj për lyerje: përzihet në raporte 1:10 me vajin e xhoxhobës, aplikohet në regjionet me dhimbje. - Përdoret në rastet e sinuzitit dhe kongjestioneve hundore: Aplikohet një përzierje e këtij vaji në…