Wednesday, 21/11/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Si mund të bëhet një lutje
  Si mund të bëhet një lutje

  Allahu i Madhëruar thotë në Kuran:"(O, besimtarë!) Më kujtoni Mua (me lutje e adhurime), që t'ju kujtoj ju (me shpërblime); më falenderoni vetëm Mua e mos më mohoni." (Kur'ani: 1.152) Atëherë, le ta kujtojmë Allahun, le t'i lutemi Allahut, sepse Ai është i kënaqur nga ne, kur i drejtohemi Atij çiltërisht. Që të na pranohen…

 • Nëse dëshiron për çdo fjalë të posedosh një pemë në xhennet thuaj
  Nëse dëshiron për çdo fjalë të posedosh një pemë në xhennet thuaj

  Sa i meshirshem eshte Allahu me ne! Elhamdulilah... Nëse dëshiron të të falen gjynahet e tua edhe nëse janë sa shkuma e detit thuaj: “SubhanAllahi ue bihamdihi” [I Lartësuar është Allahu,vetëm Atij i takon falenderimi – 100 herë]. Nëse dëshiron për çdo fjalë të posedosh një pemë në xhennet thuaj: “SubhanAllahi, uel-Hamdulilah, ue la ilahe…

Rukje

Shendeti

Keshilla per te pastruar qelizat e vdekura te depozituara ne lekure
Keshilla per te pastruar qelizat e vdekura te depozituara ne lekure

2 keshilla per te pastruar qelizat e vdekura te depozituara ne lekure Por me kalimin e moshes. edhe lekura plaket duke u bere me e varur dhe cikli i lekures reduktohet duke rezultuar ne akumulimin e qelizave te vdekura ne shtresen e jashtme te lekures. Nese mendoni se duke pasur nje dush te perditshem eshte…

Me Shume

Sëmundjet

 • Kurat kimike dhe popullore për të sëmurët me epilepsi
  Kurat kimike dhe popullore për të sëmurët me epilepsi

  Kurat kimike dhe popullore për të sëmurët me epilepsi Ekzistojnë disa ilaçe shumë efektive për largimin e plotë të krizave epileptike ose të pakësimit të tyre në minimum. Bëhet fjala për ilaçe kimike të quajtura “antispazmatikë”, siç është Phenobarbital, Phenytoin, Primidon, etj; ilaçe të cilat nuk duhet të merren veçse me autorizimin e mjekut specialist.…

 • Botulizmi
  Botulizmi

  Botulizmi (botulizmi I lindur nga ushqimi dhe botulizmi foshnjore) Çfarë është botulizmi? Botulizmi është një sëmundje serioze që shkaktohet nga një toksina nervore bërë nga bakter, botulinum Clostridium botulinum (C.). Një toksina që është një helm që është lëshuar nga disa baktere. Ekzistojnë tri lloje të botulismit, nga ushqimi, nga plagët dhe botulizmi foshnjore. -…

 • Si ta largojmë erën e rëndë e cila ndodhet në trup dhe lëkurë?
  Si ta largojmë erën e rëndë e cila ndodhet në trup dhe lëkurë?

    Sidri largon erën e rëndë e cila ndodhet në trup dhe lëkurë Hedhja e një sasije uji normal, në një kovë apo legen që mjafton për larjen e trupit dhe hedhja e 100 gr sidër të bluar në të, pasi përzihen mirë me njera-tjetrën bëhët dush (banjo) me këtë përzierje. Kujdes: është mirë që…