Wednesday, 16/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Forca e mësyshit dhe hasedit
  Forca e mësyshit dhe hasedit

  Forca e mësyshit dhe hasedit: Mësyshi dhe hasedi kanë një forcë të jashtëzakonshme të cilën nuk arrijnë ta parafytyrojnë dot shumë prej njerëzve, ajo mund të arrijë derisa të thërmojë dhe malet. Muhamedi, sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë: “Mësyshi është i vërtetë, rrëzon dhe malin e lartë.” (Sahihul Xhami’ë: 4146) Mësyshi mund të godasë…

 • Mjekimi i dhembjeve me rukje
  Mjekimi i dhembjeve me rukje

  Mjekimi i dhembjeve me rukje Imam Muslimi sjell në Sahih rrëfimin që thotë se Othman ibn Ebu Asi u ankua njëherë te Pejgamberi (s.a.u.s.) për një dhembje që ndiente në trupin e tij, që kur kishte pranuar Islamin. Pejgamberi (s.a.u.s.) i tha: “Vendose dorën tënde në vendin që të dhemb në trup dhe thuaj „Bismilah‟…

Rukje

Shendeti

Çfarë janë çrregullimet menstruale?
Çfarë janë çrregullimet menstruale?

Çfarë janë çrregullimet menstruale? Amenorreja është mungesa e menstruacioneve. Dallojmë amenorrenë primare, atëherë kur fare nuk është paraqitur,dhe sekondare, kur menstruacionet në fillim kanë qenë të rregullta por më vonë janë çrregulluar apo kanë munguar fare. Amenorreja konsiderohet atëherë kur menstruacionet nuk paraqiten së paku 3 cikle. Femrën te e cila menstruacionet nuk janë paraqitur…

Me Shume

Sëmundjet

 • Diagnoza dhe trajtimi i sëmundjes Tiroide
  Diagnoza dhe trajtimi i sëmundjes Tiroide

  Tiroide është organ i vogël në formë fluture në trupin e njeriut, është rregullatori kryesor i metabolizmit të njeriut. Në se ky organ është anormal, kjo do të ndikojë shumë në trupe. Vitet e fundit, sëmundje tiroide ka pësuar rritje të ndjeshme në botë. Sipas anketës, më shumë se 300 milionë njerëz në mbarë botën…

 • Ke dhimbje stomaku? Provo mendra
  Ke dhimbje stomaku? Provo mendra

  Më e mira për dhimbjet në stomak-mendra Ky ilaç i vjetër sugjerohet për dhimbjet në stomak, por edhe tek problemet me fryrje të stomakut, sepse relakson muskujt në sistemin për tretje, çka zvogëlon ngërçet dhe liron gazrat. Disa studime kanë treguar se mendra është vepruese njëjtë, sikurse edhe disa ilaçe të cilat përdoren tek ngërçet.…

 • Alergjia
  Alergjia

  Alergjia Në një filxhan mjaltë të hedhet vazelinë, vaj trëndafili dhe në mbrëmje të lyhet vendi ku paraqitet alergjia. Veç kësaj, duhet treguar përmbajtje që të mos merren ato që shkaktojn alergji, siç janë shembull vezët, mango. Gjithashtu, përveç lyerjes duhet që për çdo ditë të merret një lugë mjaltë.