Friday, 18/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Forma e mjekimit me rukje
  Forma e mjekimit me rukje

  Forma e mjekimit me rukje 1.Rukja e drejteperdrejt (leximi i lutjeve ne pranin e te semurit)me peshtym (en-nefth peshtyme qe ka me teper ajer te lageshti)dhe vendosje te dores ne vendin e dhimbjes ,perveç kur behet fjale per ndonje grua te huaj. Aishja,radiallahu anha,thote:”I Derguari i Allahut,salallahu alejhi ue selam,,gjate semundjes para se te nderronte…

 • Si të shërohemi nga sihri dhe xhinët
  Si të shërohemi nga sihri dhe xhinët

    Falendërimet i takojnë Allahut të Vetëm, i Cili s’ka lindur kënd, dhe as nuk është i lindur. Salavatet qofshin mbi të Dërguarin e Tij, Muhamedin salallahu alejhi ue selam, mbi familjen e tij të pastër, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë muslimanët deri në Ditën e Gjykimit. Shumë njerëz ankohen nga sëmundja…

 • Ndalimi i zilise (hasedit)
  Ndalimi i zilise (hasedit)

  37. Muaviu [radijallahu anhu] thotë: kam dëgjuar Pejgamberin [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] duke thënë: nëse i përcjell të metat e njerëzve atëherë i ke shkatëruar ata, ose gati se i ke shkatërruar ata.” (Ebu Davudi, Neveviu e vërteton hadithin) Allahu [subhanehu ve teala] thotë: “o ju që keni besuar, largohuni prej dyshimeve të shumta, meqë…

Rukje

Shendeti

Pyrus comunis (dardha)
Pyrus comunis (dardha)

Pyrus comunis (dardha) Frutat e dardhës përdoren në gjendje të freskët në kohën e pjekjes natyrore, të ruajtura në frigorifer, dhe të përpunuara në formë marmelate, conserve, kompostoje ose të thara. Përmbajnë kripëra minerale, si: kalium, kalcium, mangan, fosfor, hekur etj., 4-5% sheqer, vitamina C, B1, B2, B6, karotinë, acide organike etj. Ato janë freskuese,…

Me Shume

Sëmundjet

 • T’a forcojmë imunitetin me mjalt dhe kanellë
  T’a forcojmë imunitetin me mjalt dhe kanellë

  SISTEMI IMUNITAR: Përdorimi i përditshëm i mjaltit dhe i pluhurit te kanellës forcon sistemin imun dhe mbron trupin nga bakteret dhe viruset. Shkencëtarët zbuluan se mjalti ka vitamina të ndryshme dhe hekur në sasi të mëdha. Përdorimi i vazhdueshëm i mjaltit forcon qelizat e bardha të gjakut për të luftuar bakteret dhe viruset.

 • Dhembje e kokes ,migrena ,shkaqet dhe mjekimi
  Dhembje e kokes ,migrena ,shkaqet dhe mjekimi

  Ne permbledhjen e vet me hadithe, imam Ibn Maxhxhe e ka cituar hadithin ne te cilin i Derguari i All-llahut , salAllahu alejhi we selam, kishte vene kena ne koke, sepse i dhembte shume koka, dhe tha: Me vullnetin e All-llahut, kjo do te ndihmoje. Megjithese ka disa ceshtje lidhur me saktesine e vargut te…

 • Për shtimin e potencës seksuale
  Për shtimin e potencës seksuale

  Për shtimin e potencës seksuale Merret një luge e madhe [gjelle] nga makthi dhe një luge e madhe [gjelle] mjalt sidri përzihen mirë me njëra-tjetrën, konsumohet tre herë në ditë në mëngjes, drekë dhe darkë pas buke për afro 15 ditë rrjesht. Në përmbledhjen me hadithe sahih (të saktë), është shënuar se i Dërguari i…