Wednesday, 16/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Pejgamberi alejhi selam e ka mësuar me këto fjalë nje musliman dhe e urdhëroi që me këto ti shëroi edhe të tjerët. Ishte kjo lutje:
  Pejgamberi alejhi selam e ka mësuar me këto fjalë nje musliman dhe e urdhëroi që me këto ti shëroi edhe të tjerët. Ishte kjo lutje:

  Në Musnedin e tij Ahmedi shënon nga Ubejd Ensaria që Pejgamberi s.a.v.s. e ka mësuar me këto fjalë dhe e urdhëroi që me këto ti shëroi edhe të tjerët. Ishte kjo lutje: “Zoti ynë është All-llahu, i Cili është Zot i qiejve Emri Yt lartëmadhërohet në qiej dhe në Tokë. All-llahu ynë, ashtu si është…

 • Lutja për shërim dhe mbrojtje nga syri i ligë
  Lutja për shërim dhe mbrojtje nga syri i ligë

  Lutja për shërim dhe mbrojtje nga syri i ligë Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit “Ai është që krijoi shtatë qiej palë mbi palë. Në krijimin e Mëshiruesit nuk mund të shohësh ndonjë kontrast, andaj drejto shikimin se a sheh ndonjë çarje? Mandej, herë pas here drejto shikimin, e shikimi do të kthehet te ti…

 • Mjekimi i magjisë … Keto janë ajetet qe lexohen
  Mjekimi i magjisë … Keto janë ajetet qe lexohen

  Mjekimi Vendos doren tek koka e semurit dhe lexon kuran me ze. “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim “ Lexo Suren el fatiha Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim 4 ajetet e par ate sures El-Bekare Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim ……………. Ajetin 102 e suren El Bekare Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim…

Rukje

Shendeti

Antidepresivët më të rrezikshëm sesa e keni menduar…
Antidepresivët më të rrezikshëm sesa e keni menduar…

Marrja e ilaçeve kundër depresionit mund të rrizë rrezikun e vdekjes së hershme. Sipas studiuesve njerëzit depresivë, që nuk kanë problem me zemrën, në qoftë se konsumojnë ilaçe antidepresivë kanë shanc 33% për vdekje të parakohshme. Sipas një studimi u arrit në përfundimin se antidepresantët të shkaktojnë më shumë probleme shëndetsore sesa ju ndihmonjnë për…

Me Shume

Sëmundjet

 • Tuberkuloza e mushkërive
  Tuberkuloza e mushkërive

  Tuberkuloza e mushkërive Lëngun e trëndafilit duhet përzier me mjaltë dhe të pihet nga një filxhan në mëngjes dhe mbrëmje, ndërsa me përzierjen e mjaltës dhe vajit të ullirit duhet lyer gjoksin dhe qafën para gjumit. Kjo përsëritet gjithnjë derisa Allahu Lavdiplotë nuk dhuron shërim, e Ai mundet gjithçka.

 • Dhimbja e supit !?
  Dhimbja e supit !?

  Vuajtësit kanë dhimbje të tmerrshme: depozitimet e kalciumit në artikulacionin e shpatullës shkaktojnë dhimbje në pozicionin shtrirë, por edhe gjatë ngritjes së krahut.  *Këshilla dhe ndihmë kundër këtyre dhimbjeve Varja e rrobave, marrja e një molle nga pema, gjuajtja e topit: për shumë aktivitete sportive apo edhe gjatë jetës së përditshme na nevojiten krahë që…

 • Paraliza
  Paraliza

    Humbje e plote ose e pjesshme e aftesise se nje gjymtyre a te nje organi per te levizur, per te vepruar a per te ndier, e cila shkaktohet nga nje semundje qe godet sistemin nervor. Kjo semundje qe demton sistemin nervor quhet paraliza cerebrale. 1- paraliza cerebrale perdoret per çrregullimet neurologjike 2- ndikon ne…