Tuesday, 22/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Ilaçi i ankthit, hidhërimit dhe pikëllimit
  Ilaçi i ankthit, hidhërimit dhe pikëllimit

  Robër të Allahut, njeriu në këtë botë goditet me brenga të ndryshme, në zemrën e tij bien shumë brenga, të cilat i shkaktojnë vuajtje dhe dhembje dhe i sjellin pikëllim. Këto brenga janë të caktuara dhe të shkruara, gjë që njeriu patjetër do t’i përjetoj në këtë botë; por Allahu i ka dhuruar njeriut disa…

 • Surja El-Felek në Kur’an është njëra nga suret me të mirë mbrojtëse
  Surja El-Felek në Kur’an është njëra nga suret me të mirë mbrojtëse

  Duhet të kemi parasysh efektet negative të magjis si dhe të syrit të keq. Profetit Muhammed s.a.v.s., i është zbritur kaptina 113 Felek me të vetëmi arsyje për tu mbrojtur nga dëmet e magjis dhe syrit të keq . El-Felek Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! Thuaj: I mbështetem Zotit të agimit,Prej dëmit të çdo…

 • E pashë një njeri nga ummeti im të cilin e kishin rrethuar shejtanët …
  E pashë një njeri nga ummeti im të cilin e kishin rrethuar shejtanët …

  Nga ky hadith ne kemi për qëllim fjalën e tij sal-lAll-llahu alejhi ve sel-lem : “E pashë një njeri nga ummeti im të cilin e kishin rrethuar shejtanët, në atë moment erdhë përkujtimi i tij i All-llahut të madhëruar dhe i largoi shejtanët nga ai”. Kështu është puna e shejtanit, njerëzit nuk mund ta mbrojnë…

Rukje

Shendeti

Kumbullat, vetëm 5 në ditë mund të bëjnë mrekulli për shëndetin
Kumbullat, vetëm 5 në ditë mund të bëjnë mrekulli për shëndetin

Kumbullat njihen si multivitamina natyrale dhe edhe pse ndoshta nuk i konsumojmë aq shpesh sa duhet ka disa arsye pse duhet t’i konsumojmë më tepër. Kumbullat përmbajnë më tepër se 80 lëndë ushqyese. Kumbullat (të freskëta dhe të thara) ndihmojnë për të përthithur më mirë hekurin në trup, për shkak se ato janë një burim…

Me Shume

Sëmundjet

 • Cka të përdorim dhe të lutemi kur kemi këputje dhe dembelizëm?
  Cka të përdorim dhe të lutemi kur kemi këputje dhe dembelizëm?

  Këputja dhe dembelizmi Një lugë të vogël vaj të kokrrës së zezë(habet sevda) e shoqëruar me lëng portokalli, pihet për çdo ditë për 10 ditë rrjesht pas buke ne mëngjes dhe më pas do të shihni ndryshim në vete menjëherë. Profeti Muhamed (a.s.) gjithmonë i ka këshilluar muslimanët të kujdesen për shëndetin e tyre dhe,…

 • Trajtim për eliminimin e zbokthit
  Trajtim për eliminimin e zbokthit

    Për eliminimin e zbokthit Larja e flokut me ujë të zakonshëm, e sidër të bluar mbron flokun nga zbokthi. Kujdes: është mirë që gjatë larjes të kihet kujdes mos të futet ndonjë gjë nga kjo përzierje në sy sepse është djegëse.

 • Për pastrimin e kthjelltësisë së fytyrës
  Për pastrimin e kthjelltësisë së fytyrës

      Për pastrimin e kthjelltësisë së fytyrës Për pastrimin e kthjelltësisë së fytyrës: Përziej një lugë të vajit të kokrrës së zezë me një lugë të vajit të ullirit dhe lyeje fytyrën me të. Qëndro në atë gjendje për një orë, pastaj laje fytyrën me ujë dhe sapun. Profeti Muhamed (a.s.) gjithmonë i ka…