Friday, 21/9/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Vlera e sures El-Bekare
  Vlera e sures El-Bekare

  Për vlerën dhe rëndësinë e sures El-Bekare ekzistojnë shumë hadithe të transmetuara nga Pejgamberi s.a.v.s. si dhe shumë vlerësime nga dijetarët eminentë të botës islame. Nga hadithet e Pejgamberit s.a.v.s. që përshkruajnë vlerën dhe rëndësinë e kësaj sure do të veçojmë disa prej tyre. Transmetohet nga Ebu Hurejre r.a. se i Dërguari i Allahut s.a.v.s.…

 • Duaja,leximi i Kuranit, – Rukje
  Duaja,leximi i Kuranit, – Rukje

  Duaja,leximi i Kuranit, Rukje Argumentet nga hadithi Transmetohet nga Ata b.Ebu Rebaha se Iben Abbasi I ka thënë: “A dëshiron që ta tregojë gruan që do të jetë banore e xhenetit? Po I tha Ebu Rebaha.Atëher,Iben Abbasi I tha “Kjo grua zezake erdhi tek I Dërguari I Allahut s.a.v.s dhe I tha, o I Dërguar…

 • Te kane njerezit inat (xhelozi,hased)? Kjo eshte per ty
  Te kane njerezit inat (xhelozi,hased)? Kjo eshte per ty

  Rukje kunder mesyshit dhe xhelozise Degjoje me kufje ,mbylli syte dhe me bindje se Zoti eshte Sherues kunder cdo syri te keq dhe hasedi. Degjoje cdo dite Rukje e fuqishme kunder hasedit (ata qe kane xhelozi ndaj teje per miresite qe i ke)     https://www.youtube.com/watch?v=ealP7bw3mHk

Rukje

Shendeti

Dieta e Dr. Oz për të humbur peshë në 21 ditë
Dieta e Dr. Oz për të humbur peshë në 21 ditë

Ndiqeni këtë dietë për 21 ditë dhe do të humbisni çmendurisht kilogramët që ju shqetësojnë. Dieta kombinon një shumëllojshmëri ushqimesh që duhet të konsumohen në kohë të caktuara të ditës, për 21 ditë. Lexojeni në këtë artikull. Plani 21-ditor Mëngjesi: Mëngjesi duhet të jetë i pasur me ushqime me magnez. Dr Oz rekomandon një filxhan…

Me Shume

Sëmundjet

 • Për shërimin e pagjumësisë [insomnisë]
  Për shërimin e pagjumësisë [insomnisë]

  Për shërimin e pagjumësisë [insomnisë] Për shërimin e pagjumësisë [insomnisë]: “Gotës me qumësht të ëmbëlsuar me mjaltë i shtohet një lugë e kokrrës së zezë dhe pihet.” El Buhariu thotë se fara e zezë është e nxehtë dhe e thatë në shkallën e tretë. Ebu Hurejre r.a. transmeton hadithin e mirënjohur në të cilin Pejgamberi,…

 • Trajtim për shërimin e migrenës
  Trajtim për shërimin e migrenës

  Për shërimin e migrenës [dhimbjes së gjysmës së kokës apo fytyrës]: Merret një sasi e lëngut të karafilit të bluar dhe pak vaj i kokrrës së zezë duke i përzier mirë me miell elbi derisa duke i shtuar mjaltë bëhet si brumë. Kjo materie e përfituar vendoset në vendin e dhimbjes dhe shtrëngohet me ndonjë…

 • Gripi dhe të zërit e hundës
  Gripi dhe të zërit e hundës

  Gripi dhe të zërit e hundës Një pikë të farës së zezë e hedhim në shkopin me të cilin pastrohet veshi pastaj pastrohet brëndësia e hundës. Kjo ndihmon për ato të cilët vuajnë nga gripi dhe dhëmbja e kokës të shkaktuar nga të ftohti.