Friday, 21/9/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Xhibrili filloi lutej duke thënë
  Xhibrili filloi lutej duke thënë

  Begaviu përmendi me senedin e tij nga Ebu Seid el Hudrij, se Xhibrili kishte shkuar tek Profeti (alejhi selam) dhe i kishte thënë: O Muhamed, po vuan? Ai tha: Po! Xhibrili filloi lutej duke thënë: Bismilahi erkijke, min kuli shejin ju’dhijke, min sherri kuli nefsin eu ajni hasidin Allahu jeshfijke. Bismilahi erkijke.  (Në emër të Allahut…

 • I Dërguari i Allahut më urdhëroi të lexoj dy suret – Mbrojtje nga syri i keq i xhindëve dhe i njerëzve
  I Dërguari i Allahut më urdhëroi të lexoj dy suret – Mbrojtje nga syri i keq i xhindëve dhe i njerëzve

  Në një transmetim (nga Ukbeh) thuhet: I Dërguari i Allahut më urdhëroi të lexoj dy suret: Kul eudhu bi Rabil felek” (Thuaj: “Kërkoj mbështetje te Zoti i agimit) dhe “Kul eudhu bi Rabin Nas” (Thuaj: “Kërkoj mbështetje te Zoti i njerëzve) pas përfundimit të çdo namazi. [E përcjell Ahmedi, Ebu Daudi, Tirmidhiu, ky i fundit ka thënë:…

 • O Zoti ynë!!
  O Zoti ynë!!

  O Zoti ynë! të kërkojmë më të mirin gjykim , më të mirën lutje, shpëtimin më të mirë, veprat më të mira, shpërblimin më të mirë, jetën më të mirë dhe vdekjen më të mirë. O Zot, na forco në fe, rëndojë peshoren e punëve tona të mira, plotësoje besimin tonë, lartësoji gradat tona, pranoje…

Rukje

Shendeti

Përdore trurin, përndryshe do t’a humbësësh
Përdore trurin, përndryshe do t’a humbësësh

Përdore, sepse, përndryshe, do ta humbasësh Trajtoje trurin tënd si një muskul. Nëse do që ta mbash të shëndoshë dhe të shkathët, duhet ta përdorësh. Leximi i librave, mësimi përmendësh i Kuranit, nxënia e njohurive të dobishme dhe falja e namazit janë mënyra më e mirë për stërvitjen e trurit. Ndjenja e të qenit afër…

Me Shume

Sëmundjet

 • Kundër astmës me gjethe fiku
  Kundër astmës me gjethe fiku

  Gjethet e njoma të fikut kanë veti terapeutike shumë të mira kundër sëmundjes së astmës (astmë: sëmundje e karakterizuar nga vështirësi në frymëmarrje.) Në këto raste: Merren 1-2 gjethe të freskëta dhe zihen në 200 ml. ujë gjersa të mbetet gjysma e sasisë së ujit. Lëngu i fituar pihet në darkë para gjumit, ose në…

 • Parandalimi dhe mjekimi i gripit
  Parandalimi dhe mjekimi i gripit

  Parandalimi dhe mjekimi i gripit Merrni 25 ml uje zem zem dhe 25 ml vaj te fares se zeze, tundeni ne nje shishe te vogel dhe me kete permbajtje pikoni nga 2 pika ne secilen vrime te hundes 2 here ne dite per 5 dite rresht.

 • Ushqimi më i mirë për eshtra të shëndetshëm
  Ushqimi më i mirë për eshtra të shëndetshëm

  Ushqimi më i mirë për eshtra të shëndetshëm Kalciumi, i cili është i domosdoshëm për eshtrat, është më së shumti i pranishëm në produktet e qumështit. Por nëse nuk i doni ose duroni, ka edhe alternativë.Kur flasim për eshtrat e fortë dhe të shëndetshëm, ekzistojnë dy materie më të rëndësishme ushqyese: kalciumi dhe vitamina D.…