Wednesday, 21/11/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

  • Do te mjaftonte vetem surja “El Fatiha” per t’u kuruar me te nga çdo semundje e shpirtit dhe e trupit
    Do te mjaftonte vetem surja “El Fatiha” per t’u kuruar me te nga çdo semundje e shpirtit dhe e trupit

    Allahu i Madheruar thote: “Thuaj: “Ai (Kurani) është udhërrëfyes dhe shërim për besimtarët”. Por ata që nuk besojnë, janë të shurdhër dhe të verbër, njësoj si të thirreshin prej vendeve të largëta.” [Fussilet, 44] Dhe thote: “Ne shpallim nga Kurani atë që është shërim dhe mëshirë përbesimtarët e që mohuesve keqbërës u shton vetëm humbje.”…

  • Përdorimi i rukusë kundër kafshimit të gjarprit
    Përdorimi i rukusë kundër kafshimit të gjarprit

    Në Sunenin e Ibn Maxhxhes është shënuar se Ibn Shahab el Zahiri ka thënë: “Njërin nga ashabët e të Dërguarit të All-llahut, salaAllahu alejhi we selem, e kishte kafshuar gjarpri helmues. Për ta theksuar vlerën e rukusë, i Dërguari i All-llahut , salaAllahu alejhi we selem, e kishte pyetur atë: ‘A e di ndonjëri prej…

  • SHERIMI ME KURAN I SEMUNDJEVE PSIKOSOMATIKE
    SHERIMI ME KURAN I SEMUNDJEVE PSIKOSOMATIKE

    SHERIMI ME KURAN I SEMUNDJEVE PSIKOSOMATIKE Falenderimi i takon Allahut [subhanehu ue teala], paqja dhe meshira e Allahut qofshin mbi te Derguarin e fundit, Muhamedin [sal-la llahu alejhi ue selem], mbi familjen e tij, mbi shoket e tij dhe mbi ata qe pasojne rrugen e tij. Perparimi teknologjik dhe jeta moderne me :bukurite: e saj,…

Rukje

Shendeti

Përdorimi i kënasë në mjekësi
Përdorimi i kënasë në mjekësi

Përdorimi i kënasë në mjekësi Vetitë shëruese dhe fitoterapeutike të kënasë në mjekësinë arabe kanë pasur përdorim të madh. Kënaja shëron vendet e djegura, përdoret në shërimin e të thatëve të gojës, stomatitis, dhe ënjteve të nxehta. Vënia e kënasë së zier në vendet e prera shëron plagën dhe mënjanon lagështinë e tepërt, si dhe…

Me Shume

Sëmundjet

  • Kollitja
    Kollitja

    Nuk mund të jetë një përvojë ose ndjenjë sikurse problemet e tjera shëndetësore të zakonshme që përballeni, sepse kollitja mund të shkaktojë nervozizëm dhe frustrim dhe përveq çrregullimeve të gjumit ai po ashtu ndalon ekpozimet në tubime sociale. Kollitja karakterizohet nga tri grup: kollitja nën akute( që zgjatë për më pak se tre javë), sub…

  • Sëmundja e xhelozisë
    Sëmundja e xhelozisë

    Sëmundja e xhelozisë 1. Xhelozia është njëra prej mëkateve të mëdha e cila lidhet me shkatërrimin e veprave të mira me një shpejtësi sikurse që zjarri që i djeg drunjtë dhe e thanë barin në hi. "Xhelozia i djeg veprat e mira, njëlloj sikurse që zjarri i djeg drunjtë për djegie. " [Sunan Ibn Maxheh]…

  • Tumori në stomak
    Tumori në stomak

    Gjeja e pare qe duhet bere eshte ndryshimi i ushqyerjes dhe menyres se jeteses sepse kjo menyre jetese qe ka bere e ka cuar ne tumorr ne stomak. Le ti marrim me rradhe. Pastrimi i organeve. Duhet te pastrohen ne dy menyra: te pergjithshme qe behet cdo muaj dhe te perhershem qe behet cdo dite.…