Tuesday, 22/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Thuaj : Eudhu bil-lahi minesh shejtani rraxhim”, shejtani largohet
  Thuaj : Eudhu bil-lahi minesh shejtani rraxhim”, shejtani largohet

  Kërkimi mbrojtje nga Zoti. Me të thënë: “Eudhu bil-lahi minesh shejtani rraxhim”, shejtani largohet dhe nuk mund të të afrohet dot. Për këtë ne lexojmë dhe suren En-Nas: “Thuaj: “Mbështetem (mbrohem) tek Zoti i njerëzve! Sunduesi i njerëzve, Të adhuruarin e njerëzve. Prej të keqes së cytësit që fshihet. I cili bën cytje në zemrat…

 • Para se te biesh te flesh lexo , thuaj lutjet
  Para se te biesh te flesh lexo , thuaj lutjet

  Para se te biesh te flesh lexo , thuaj lutjet : Bismil- láhirr- rrahmanirr- rrahím. 1. Kul- hu All- lláhu ehad 2. All- lláhus- samed 3. Lem jelid ue lem júled 4. Ue lem jekul- lehú Kufuuen ehad Me emrin e All- llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! 1. Thuaj: Ai, All- llahu është Një! 2. All- llahu…

 • Duaja qe te ruan Zoti nga cdo gje e keqe
  Duaja qe te ruan Zoti nga cdo gje e keqe

  Duaja qe te ruan Zoti nga cdo gje e keqe E'udhu bi kelimatil-lahit-tammati min sherri ma halaka. (tre herë në mbrëmje... eshte mire dhe te perseritet shpesh kur hyn ne nje vend te huaj, apo kur ulesh ne ndonje shtepi apo vend tjeter) (Kërkoj mbrojtje me fjalët e përsosura të All-llahut nga sherri (e keqja)…

Rukje

Shendeti

Sëmundjet

 • TURBEKULOZI
  TURBEKULOZI

  Këshilla për parandalimin e tuberkulozit: 1. Është e këshillueshme një ajrosje e vazhdueshme si dhe filtrim i ajrit. 2. Është mirë që të dilet vazhdimisht për të marrë ajër të pastër në zonat që nuk kanë ndotje të ajrit. Po ashtu edhe në shtëpinë tuaj nuk duhet të hyjë ajër i papastër, ndaj duhet të…

 • Për shërimin e pagjumësisë [insomnisë]
  Për shërimin e pagjumësisë [insomnisë]

  Për shërimin e pagjumësisë [insomnisë] Për shërimin e pagjumësisë [insomnisë]: “Gotës me qumësht të ëmbëlsuar me mjaltë i shtohet një lugë e kokrrës së zezë dhe pihet.” El Buhariu thotë se fara e zezë është e nxehtë dhe e thatë në shkallën e tretë. Ebu Hurejre r.a. transmeton hadithin e mirënjohur në të cilin Pejgamberi,…

 • Sëmundjet gjenitale
  Sëmundjet gjenitale

  Burimet mjekësore trajtojnë sëmundjet gjenitale,ngase ato janë tani ndër sëmundjet më të përhapura ngjitëse në botë. S’ka dyshim se sëmundjet gjenitale janë sëmundjet ngjitëse më të përhapura në Perëndim,pas mposhtjes se suksesshme të shumicës së sëmundjeve të tjera ngjitëse. Sëmundjet gjenitale janë shfaqur si sëmundje shume të rrezikshme ngjitëse. Revista mjekësore  transmeton një raport nga…