Friday, 21/9/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Duaja e largimit të ankthit dhe trishtimit dhe kuptimi i bukur i saj
  Duaja e largimit të ankthit dhe trishtimit dhe kuptimi i bukur i saj

  Duaja e largimit të ankthit dhe trishtimit dhe kuptimi i bukur i saj Ka thënë Profeti Muhamed (alejhi selam): “Çdo njeri që është në ankth dhe i trishtuar nëse thotë: “All-llahum-me, in-ni abduke, ibnu abdike, ibnu emetik! Nasijeti bi jedik! Madin fije hukmuk! Ad’lun fije kadauk! Es’eluke bi kul-lismin huve lek, sem-mejti bihi nefsek, eu…

 • Simptomet që paraqiten në gjumë e që ke nevojë për rukje (lexim Kurani; me fry)
  Simptomet që paraqiten në gjumë e që ke nevojë për rukje (lexim Kurani; me fry)

  Simptomet që paraqiten në gjumë: 1)      Kur njeriun nuk e kaplon gjumi një kohë të gjatë duke u munduar që të flen. 2)      Zgjimi i shpeshtë nga gjumi gjatë natës. 3)      Kur në gjumë njeriu ndjen ngushtësi dhe mundohet që të kërkojë ndihmë, por s’ka mundësi ose mundohet që të ik prej asaj që e frikëson, por…

 • Me të vërtet shejtani qarkullon në birin e Ademit ashtu siq qarkullon gjaku
  Me të vërtet shejtani qarkullon në birin e Ademit ashtu siq qarkullon gjaku

  Disa fjalë të dijetarëve rreth vërtetësisë së hyrjes së xhinit në trupin e njeriut. Ka thënë Abdullah ibn Ahmed ibn Hanbel: thashë babit tim,disa prej njerëzve po pretendojnë se xhini nuk mund të hyn në trupin e njeriut?u përgjigj Ahmed ibn Hanbeli:: Biri im,ata gënjejnë,xhini flet në gjuhën e njeriut.(Risaletul Xhin 7 ) Ka thënë…

Rukje

Shendeti

Shenjat paralajmëruese të sulmit në zemër
Shenjat paralajmëruese të sulmit në zemër

Sulmi në zemër është një fenomen që mendohet se të gjithë pacientët që bëhen pre e tij paralajmërohen rreth një muaj më parë. Pacientët që i kanë mbijetuar një sulmi të tillë dëshmojnë se kanë pasur simptoma si vështirësi në frymëmarrje dhe dhimbje e rëndë në gjoks. Meshkujt janë më të prirur për dhimbje në…

Me Shume

Sëmundjet

 • Aids, (Sida) Sindroma e imuno-mungesës së fituar
  Aids, (Sida) Sindroma e imuno-mungesës së fituar

  Aids, (Sida) Sindroma e imuno-mungesës së fituar Dispozitat islame për sëmundjen e aids-it I Dërguari (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) thotë: “Kur në një popull përhapet dhe zgjerohet prostucioni (zinaja), deri në atë masë, saqë ajo të bëhet haptazi, në të do të lajmërohen (shfaqen) murtaja dhe sëmundje të cilat nuk kanë…

 • Trajtim për eliminimin e zbokthit
  Trajtim për eliminimin e zbokthit

    Për eliminimin e zbokthit Larja e flokut me ujë të zakonshëm, e sidër të bluar mbron flokun nga zbokthi. Kujdes: është mirë që gjatë larjes të kihet kujdes mos të futet ndonjë gjë nga kjo përzierje në sy sepse është djegëse.

 • Për temperaturën
  Për temperaturën

  Sidri ulë temperaturën e trupit Hedhja e një sasije uji të zakonshëm, në një kovë apo enë që mjafton për larjen e trupit dhe hedhja e 100 gr sidër i bluar në të, pasi përzihen mirë me njera-tjetrën bëhët dush (banjo) me këtë përzierje. Kjo përdoret sa herë që temperatura është e lartë. Kujdes: është…