Sábado, 23/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Çaji i zi mund të pengoj problemet dentare

Çaji i zi mund të pengoj problemet dentare

caji i zi

Një studim i ri tregon se pirja e çajit mund të ndihmojë në parandalimin e sëmundjeve mishrave dhe dëmtimit të dhëmbëve. Studimi tregoi se tri gota çaj çdo ditë luftuan bakteret, të cilat çuan në një rrezik më të ulët për sëmundje te mishërave dhe prishjen e dhëmbëve.

Çaji i zi, në mënyrë specifike, posedon përbërësit që luftojnë bakteret caktuara si Lactobacillus dhe Streptococcus mutans, të cilat janë bakteret që shkaktojnë sëmundje te mishërave. Tre gota është sasia e rekomanduar për shkak se rezultate të mira në luftimin e sëmundjes se mishrave u tregua nga njerëzit të cilët konsumojnë 3-4 gota të çajit të zi çdo ditë. Çaji pason sepse ajo kufizon sasinë e acideve te liruar nga pllaku dental.

Studimi tregoi se rezultatet ishin të njëjta edhe kur është shtuar sheqer në çaj. Gjithashtu, çaji jeshil dha rezultate të ngjashme.

Studimet e mëparshme pë çajin jeshil treguan se ajo mund të rezultojë edhe në humbje peshe. Kjo është arritur duke gjeneruar një shpenzim të madh të energjisë nga trupi dhe rritjen e aftësinë e trupit për të djegur yndyrë.

(Visited 182 times, 1 visits today)
Tags:
Top