Quarta-feira’, 29/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Çaji apo kafeja, kush është më e mira për shëndetin?

Çaji apo kafeja, kush është më e mira për shëndetin?

coffe vs tea1Pas një studimi disa vjeçar mbi 131.401 persona dolën edhe përfundimet mbi te mirat apo te këqijat qe mund te sjelle çaji dhe kafeja tek organizmi ynë.

Personat qe konsumonin shpesh kafe (4 filxhanë ne dite) kishin qene me te rrezikuar nga sëmundjet kardiovaskulare dhe sidomos ata qe pinin edhe duhan. Ne fakt sasia e duhanit te konsumuar rriten ne përpjesëtim te drejte me pirjen e kafesë.

Tek personat qe pinin çaj u vu re tjetër gjë. Ata qe konsumonin shume kishin me pak mundësi te vdisnin nga sëmundjet e zemrës sesa ata qe nuk pinin fare. Nga ana tjetër, kush pinte me shume çaj, konsumonte me pak duhan.

Për shkencëtarët nuk ka dyshim. Konsumatorët e çajit e ulnin me 24% mundësinë e vdekjes nga sëmundjet kardiovaskulare, ne krahasim me konsumatorët e kafesë. Çaj dashësit kane një jete përgjithësisht me te shëndetshme se te tjerët.