Quarta-feira’, 15/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Burrit tim!

Burrit tim!

Burrit tim!

Të më njohësh do të thotë të të shprehem Ty,

Të ta them atë që thellë zemra e mban në dry.

Ë, si thua të t’i them ato fjalë,

Që burojnë nga zemra e thuhen me mall,

Eh “Të dua” janë fjalët që Ty t’i shpall.

Por jo, jo, ato nuk janë vetëm fjalë,

Sepse kuptimi i tyre është dhe më i gjatë…

“Të dua”, ky nuk është fillimi,

Ndoshta do të pyesësh, e pra si qenka kuptimi?

“Të dua” për mua ka kuptim të dyfishtë,

Njëra është fjalë që “thuhet”, e tjetra se e “ndjen” me shpirt.

Për atë fjalë që “thuhet” dhe bëre ca llafe,

Ndërsa për atë “ndjenjën”, zemra është matëse.

Zemra ime diti të mas që nga fillimi,

E fillimi ynë ishte takimi.

Eh, sa matëse e mirë që është zemra,

Që ta thotë atë çfarë ka brenda.

Eh, ai takimi ynë i parë,

Elhamdulilah, që për ne ishte i mbarë.

Dëshiron ta dish mendimin tim për Ty në atë bised…

E pra, Ti je burri im ne dynja dhe ne Aniret…xhennet

Po mes nesh si shkoi dashuria më pas,

Me mburrje e them se ajo shtohej pa masë.

E tërë kjo ngase të kam zgjedhur musliman te mirë,

Që më gëzon shumë sa herë të shoh në fytyrë!

|Huazuar|

(Visited 123 times, 1 visits today)
Top