Sexta-feira, 27/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Bukë me vaj ulliri dhe djathë, vakti ideal për një shëndet të fortë

Bukë me vaj ulliri dhe djathë, vakti ideal për një shëndet të fortë

Sipas nutricionistëve më të mirë italianë, buka e shoqëruar me vaj ulliri mund te zëvendësojë shumë mirë një vakt ushqimor për fëmijët dhe jo vetëm ata.
Nëse këtij binomi do t’i shtojmë edhe omega 3 te peshkut dhe micro nutrientët e domates, kemi përtuar një vakt te plotë ushqimor. Për te promovuar vajin e ullirit, kemi menduar te shfrytëzojmë ndoshta aleatin me te mire te tij, bukën, thotë Angelo Cremoni, president i grupit te ullirit dhe vajit te ullirit Assitol, Associazione italiana dell’industria olearia.

Kërkime te tera shkencore kane vërtetuar se këto dy shtylla te dietës mesdhetare, përforcojnë vlerat e njeri-tjetrit kur kombinohen bashkë. Vaji i ullirit shoqërohet shumë mirë me bukën dhe është në gjendje të reduktoje indeksin glicemik te tij. Ne këtë aspekt, ky kombinim, thotë Marco Siliano, drejtor i Operativa Alimentazione Nutrizione e Salute dell’Istituto Superiore di Sanità ne Itali, do te ishte zgjedhja me e mire për një vakt ushqimi.
Megjithatë, duhet thënë se kohet e fundit ne Itali dhe ne Europë ka një rënie te konsiderueshme te konsumit te këtyre dy produkteve, duke u zëvendësuar nga ushqime te tjera, qe ne shumicën e rasteve janë me pak te shëndetshëm.

(Visited 329 times, 1 visits today)