Segunda-feira, 26/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Britani:Konfirmohet ndikimi i Kuranit ne shendetin mendor

Britani:Konfirmohet ndikimi i Kuranit ne shendetin mendor

Shërbimi Kombëtar i Shëndetësisë në Britaninë e Madhe (NHS) ka bërë të ditur se ka nisur një projekt që mbështetet në ndikimin e besimit islam në trajtimin e problemeve psikiatrike dhe të shëndetit mendor.

Në raportin komunikuar nga BBC, thuhet se “projekti është duke treguar shenja të suksesit individual në aplikimin e kësaj metode” duke aluduar në zgjidhjen e problemeve shpirtërore dhe mendore me anë të Kur’anit.

Sipas raportit të BBC-së, këto rezultate kanë ardhur papritmas, por ajo që është e dukshme është se një numër i madh i të sëmurëve janë larg nga besimi.

Duke komentuar trajtimin e muslimanëve me Kur’an dhe namaz, BBC raporton: “Metoda e re e trajtimit të këtyre deformimeve në mesin e muslimanëve është reflektuar në ndjekjen e udhëzimeve të fesë dhe postulateve të saja.”

(Visited 120 times, 1 visits today)