Segunda-feira, 23/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Bretkosa dhe uji i nxehtë

Bretkosa dhe uji i nxehtë

Shumë interesante Lexone me vëmendje dhe analizoni gjendjen tuaj dhe gjendjen e tjerëve…

Merre një bretkosë dhe vendose në një enë me ujë, pastaj fillo ta nxehësh ujin pak nga pak.

Do të vëresh se bretkosa fillon dhe të adaptohet me temperaturat e reja të ujit duke akomoduar temperaturën e trupit të saj me temperaturën e ujit.

Mirëpo kur arrin uji nivelin e vlimit, atëherë bretkosa nuk mund të adaptohet me temperaturat e reja dhe e vendos të kërcej jashtë enës. Tenton të kërcen por pa sukses, sepse ka humbur tërë fuqinë gjatë procesit të adaptimit me temperaturat e enës dhe shumë shpejt edhe ngordhë.

Çka e mbyti bretkosën?

Shumë prej nesh do të thonë se uji i vluar e mbyti. Mirëpo realisht ajo që e mbyti është paaftësia për të marr vendimin e duhur për të kërcyer jashtë enës në kohën e saktë.

Të gjithë kemi nevojë të adaptohemi me njerëzit tjerë dhe gjendjen e ndryshme, por edhe më shumë kemi nevojë të mësojmë se kur duhet të adaptohemi dhe deri në cilin nivel dhe se kur duhet të ballafaqohemi me gjendjen, të fillojmë procedurën dhe të marrim vendimin e duhur.

Nëse u lejojmë njerëzve ose gjendjeve të na shfrytëzojnë fizikisht, mentalisht, emocionalisht ose financiarisht, do të vazhdojnë me këtë gjë deri sa të na mbysin.

Zgjohu…

(Visited 733 times, 2 visits today)