Quinta-feira, 23/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

BRENGAT E TË GJALLËVE JANË PESË

BRENGAT E TË GJALLËVE JANË PESË

i merzituri

BRENGAT E TË GJALLËVE JANË PESË

 

E para: Brenga e mëkateve të kaluara, sepse mund të ketë bërë mëkat dhe nuk është i sigurt se a iu është falë (ai mëkat?), kështu që duhet të jetë i brengosur dhe i preokupuar me atë.

E dyta: Mund të ketë bërë punë të mira, por ai nuk ka garanci se a iu janë pranuar ato.

E treta: E din se si e ka kaluar jetën në të kaluarën, por nuk e din si do të ballafaqohet me të ardhmen.

E katërta: E din se Allahu ka krijuar për të (robin) dy vendbanime, dhe ai nuk e din se në cilën prej tyre do të banoj, në Xhenet apo ne Xhehenem.

E pesta: Njeriu nuk e din se a është Allahu i kënaqur apo i hidhëruar me të.

 

Përshtati: Hoxhë Valdet Kamberi