Sábado, 10/6/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Brazili kundër programeve amerikane të përgjimit

Brazili kundër programeve amerikane të përgjimit

Ministri i Jashtëm brazilian Antonio Patriota tha se Shtetet e Bashkuara duhet të ndalin praktikat që ai thotë se shkelin sovranitetin e Brazilit.

brazili kunder

Ministri Patriota u takua dje me Sekretarin Amerikan të Shtetit John Kerry në Brazilia për të biseduar mbi programin e Agjencisë Kombëtare të Sigurisë për përgjimin e komunikimeve me telefon dhe internet. Brazili është një nga disa vendet e huaja ku Agjencia Kombëtare e Sigurisë përgjon komunikimet si pjesë e luftës kundër terrorizmit.
Ministri Patriota tha se spiunazhi hedh hije mbi bashkëpunimin dhe besimin mes Shteteve të Bashkuara dhe Brazilit. Ai la të kuptohej se Brazili nuk është i kënaqur me sqarimet e ofruara nga Shtetet e Bashkuara.

Sekretari Kerry tha se Brazili do t’i marrë përgjigjet e kërkuara. Ai tha se programi i Agjencisë Kombëtare të Sigurisë ka ndihmuar në mbrojtjen e amerikanëve dhe brazilianëve. Zoti Kerry e mbrojti programin duke thënë se ai është i ligjshëmn dhe nën mbikëqyrjen e qeverisë.