Quarta-feira’, 29/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

BORONICA & LULESHTRYDHJA

BORONICA & LULESHTRYDHJA

boronica
Studiuesit pohojnë se sa më shumë të konsumojmë luleshtrydhe dhe boronicë aq më pak do të kemi dhe rrezikun për tu prekur nga sëmundjet e zemrës. Konsumimi i rregull i këtyre frutave është një mundësi e mirë për të shmangur infarktin e zemrës.
Ekspertët besojnë që rezultati i tillë duhet t’i atribuohet nivelit të lartë të flavonoideve në frutat malore, ndërsa është i dobishëm në luftën kundër bllokimit të artereve.
Flavonoidet janë veçori antikoksidante të cilat gjenden në bimë, si edhe në çaj dhe verë të kuqe dhe mund të mbrojnë nga spektri i gjerë i sëmundjeve, duke përfshirë edhe sëmundjet e zemrës, tensionin e rritur, disa lloje të kancerit dhe dementias.