Quinta-feira, 23/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Bontoni me rastin e natës së parë të martesës

Bontoni me rastin e natës së parë të martesës

• Bontoni me rastin e natës së parë të martesës • ..(3)

Njeriu kur hynë te bashkëshortja e tijm është e pëlqyer që të sillet në mënyrë të mirë me të, si për shembull; t’i ofroj diçka të pijë e të ngjajshme, sepse transmetohet një hadith se Esma b. Jezid b. Sekeni kishte thënë: “Unë e stolisa Aishen për Pejgamberin salallahu alejhi ue selem, shkova te ai dhe e thirra që të shikojë atë të zbuluar, ai u ul afër saj dhe ia ofroi një gotë të madhe me qumësht prej së cilës Pejgamberi salallahu alejhi ue selem piu dhe ia ofroi asaj, mirëpo ajo e uli kokën dhe u turpërua.” Më tej Esma thotë: “Unë e qortova dhe i thashë: ‘Merr prej dorës së të Dërguarit të Allahut salallahu aleji ue selem’ dhe ajo mori dhe piu pak.”
Pejgamberi salallahu alejhi ue selem i tha: “Jepi shoqes tënde.”
Esma tha: “Jo o i Dërguari i Allahut, merre ti dhe pi prej saj dhe ma ofro me dorën tënde.” Esma thotë: “Pastaj u ula dhe e vendosa enën në gjurin tim, pastaj fillova ta lëviz me buzët e mia me qëllim që ta qëlloj vendin prej ku ka pirë i Dërguari i Allahut salallahu alejhi ue selem, kurse ai ju tha grave që ishin te unë: “Merrni.” Ato thanë: “Nuk duam.”
Pejgamberi salallahu alejhi ue selem tha: “Mos e bashkoni urinë me gënjeshtër.”
->(Transmeton Ahmedi (||/438,452,453,458.)<-
————————————————————-
Pjesë nga libri: “Kënaqësia bashkëshortore”
Autor: Shejh Albani, Allahu e mëshiroftë
————————————————————-
Vazhdojnë postimet të kapitujve tjerë, inshaAllah..