Segunda-feira, 29/5/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Blackberry braktis planet për t’u shitur

Blackberry braktis planet për t’u shitur

Kompania e telefonave inteligjentë celularë që dikur dominonte tregjet, Blackberry, ka braktisur planet për t’u shitur.

blackberry shqip

Firma kanadeze tha në gusht të këtij viti se po ia shiste kompaninë Fairfax Financial Holdings-it për 4,7 miliard dollarë, por Fairfax pati probleme me mbledhjen e fondeve të mjaftueshme për të përfunduar marrëveshjen.

Në vend të shitjes, Blackberry tha sot se do të mblidhte 1 miliard dollarë nga investitorët, me një të katërtën e fondeve të mbledhura nga Fairfax. Për më tepër, Blackberry tha se do të zëvendësojë shefin ekzekutiv Thorsten Heins dhe në atë post, përkohësisht, do të jetë ish-kreu i një kompanie të programeve të internetit, John Chen.

Blackberry ishte një kompani pioniere për telefonat inteligjentë, dhe dikur mbulonte më shumë se gjysmën e tregut të Shteteve të Bashkuara. Por tani shifra ka rënë shumë në mbarë botën, në 1 për qind në periudhën korrik-shtator.