Segunda-feira, 17/5/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Biseda e Musait me Zotin e tij

Biseda e Musait me Zotin e tij

Ebu Hurejrah përcjell se i Dërguari i Allahut – lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshi mbi të – ka thënë: “Musai e pyeti Zotin e tij për gjashtë cilësi, të cilat mendonte se i kishte vetëm ai, ndërsa të shtatën Musai nuk e pëlqente.

 1. I tha: O Zot. Cili prej robërve të Tu është më i devotshmi?
  Zoti i tha: Ai që Më përmend dhe nuk më harron.
  2. I tha: Cili prej robërve të Tu është më i udhëzuari?
  Tha: Ai që pason udhëzimin.
  3. I tha: Cili prej robërve të Tu gjykon më mirë?
  Tha: Ai që gjykon për njerëzit ashtu siç gjykon edhe për vete.
  4. I tha: Cili prej robërve të Tu është më i dijshmi?
  Tha: Ai që nuk ngopet me dije dhe, që grumbullon dijen e të tjerëve dhe ia shton dijes së tij.
  5. I tha: Cili prej robërve të tu është më krenari?
  Tha: Ai që kur ka mundësi fal.
  6. I tha: Cili prej robërve të Tu është më i pasuri?
  Tha: Ai që kënaqet me atë që i jepet.
  7. I tha: Cili prej robërve të tu është më i varfri?
  Tha: Ai që i duket pak ajo që ka dhe, që kërkon gjithëmonë më shumë.

Tha i Dërguari i Allahut – sal lall llahu alejhi ue sel lem: Nuk është pasuria me mall të shumtë, por pasuri është pasuria e shpirtit. Dhe kur Allahu i dëshiron të mirën dikujt, ja vendos pasurinë në shpirtin e tij dhe, devotshmërinë në zemrën e tij. Dhe kur Allahu ia dëshiron të keqen dikujt, ia vendos varfërinë para syve të tij.”
Es Sahihah (3350)

(Visited 103 times, 1 visits today)
Top