Terça-feira, 2/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Biri im i dashur!

Biri im i dashur!

Imam Ibn Hibani (Allahu e mëshiroftë!) ka thënë:

Biri im i dashur! Gruaja është qetësia e burrit. Ai nuk mund të jetojë me të nëse ata nuk pajtohen. Nëse dëshiron të martohesh me një grua, pyet për familjen e saj. Rrënjët e mira japin fryte të këndshme.

Biri im i dashur! Qëndro larg gruas që është e ngazëlluar në veten e saj dhe që sillet keq ndaj burrit! Nëse ai sillet mirë ndaj saj, ajo e sheh atë, sepse ajo është mbi të. Ajo nuk e falënderon burrin për atë që ai e bën për të, ajo nuk kënaqet me pak dhe ajo është pasjellshme ndaj tij.

Biri im i dashur! Qëndro larg nga gruaja e cila thotë ‘jo’, nëse burri thotë ‘po’ dhe e cila thotë ‘po’, nëse ai thotë ‘jo’!

Biri im i dashur! Qëndro larg nga gruaja që ha si një gomar! Ajo nuk e pastron shtëpinë, ushqimi qëndron jashtë gjatë natës, enët janë të yndyrshme dhe brumi mbetet i thartë (enët mbesin të palara).

Biri im i dashur! Ka gra që janë të dashura dhe frytdhënëse. Ato janë të besueshme kur burrat e tyre nuk janë të pranishëm. Fqinjët i duan ato. Ato janë të lavdërueshme prapa dyerve të mbyllura dhe në publik. Ato e ulin zërin kur flasin, pastrojnë shtëpitë e tyre dhe u japin ushqim shërbëtorëve. Fëmijët e tyre janë të pastër dhe mirësia e tyre është konstante.

Ndërsa në një vend tjetër thotë: Mbreti i Kisras ka thënë: “Tre njerëzve nuk u peshon fjala dhe për këtë arsye nuk duhet të konsultoheni me ta. Një prej tyre është burri i cili është i martuar me një grua të pasjellshme.”

Marrë nga libri er-Raudah fq 194.

(Visited 490 times, 1 visits today)
Top