Quinta-feira, 19/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Betimi e shet ndoshta mallin, por e humb bereqetin

Betimi e shet ndoshta mallin, por e humb bereqetin

*Shumë tregtarë të cilët nuk i kanë frikën Allahut janë në gjendje që për të arritur sukses në biznesin e tyre të gënjejnë dhe të betohen rrejshëm, duke thënë: “Pasha Zotin lopa është e mirë” apo, “Betohem në Allahun që vetura është shumë e mirë dhe nuk ka me këtë veturë.” Betimi nuk është gjë e lavdëruar edhe në situata të rëndomta, kur mund të jesh i sinqertë dhe i drejtë, ndërsa shumë tregtarë mundohen që mallin ta zbukurojnë me betime të rrejshme e jo me kualitete më cilësi dhe veprim. I Dërguari, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi, të ka thënë: “Betimi e shet ndoshta mallin, por e humb bereqetin.” (transmeton Buhariu, Ebu Davudi etj.).

(Visited 112 times, 1 visits today)