Sexta-feira, 29/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Besimi në melekët (ëngjëjt)

Besimi në melekët (ëngjëjt)
Besimi në melekët (ëngjëjt).
Melekët janë krijesa të Allahut, që ne nuk i shohim n
ë jetën e kësaj
bote. Ata janë adhurues të Allahut dhe nuk e kundërshtojnë asnjëherë
Atë. Allahu i Lartësuar i urdhëron melekët të kryejnë shumë prej
punëve të kësaj Gjithësie. P.sh. Xhibrili (paqja qoftë mbi të), ka
mbartur shpalljen e Allahut të Lartësuar
d.m.th. fjalën e Tij
nga Allahu tek profetët e Tij. Prej tyre është Mikaili (paqja qoftë mbi të),
që është ngarkuar me çështjen e shiut. Prej tyre ka melekë të tjerë, të
ngarkuar me shënimin dhe shkrimin e punëve të njerëzve, me të cilat
do t’u kërkohet llogari në Ditën e Kijametit, e të tjera e të tjera punë
të tyre.
Duhet të besohet, se këta melekë të nderuar, veprojnë me urdhrin e
Allahut të Lartësuar dhe nuk kryejnë tjetër gjë, veçse atë që Ai do.
(Visited 50 times, 1 visits today)
Top