Quarta-feira’, 26/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

“Besimi është ilaci më i mirë”

“Besimi është ilaci më i mirë”

“Besimi është ilaci më i mirë”

Njëri ndër ekspertët më të mëdhenj të psikologjisë në kohën tonë, Dr Carl Jung, në faqen 264 të librit të tij me titull “Njeriu Modern në kërkimin e Shpirtit” thotë: Gjatë tridhjetë viteve të kaluara më erdhën persona nga të gjitha vendet e botës për të marrë këshilla, shërova me qindra të sëmurë, shumica e tyre ishin në moshë të mesme, d.m.th mbi 35 vjecar, dhe mes tyre nuk gjeta asnjë që i kthehet me seriozitet fesë e që ta shohë jetën përmes saj. Prandaj me plot dëshirë e guxim them: Cdonjëri prej tyre ishte i sëmurë sepse kishte humbur atë që ua jep feja besimtarëve. Pra, kush nuk i kthehet besimit të vërtetës nuk shërohet dot.”

E kush ia kthen shpinën udhëzimit Tim, do të ketë jetë të vështirë dhe në ditën e kijametit do ta ringjall të verbër. (Kur`an 20:124.)

Ne do to mbjellim frikën në zemrat e atyre që nuk besuan sepse ata All-llahut i trillojnë e i mveshin zota të tjerë, duke mos pasur për këtë kurrfar fakti, ndaj vendbanimi i tyre do të jetë xhehennemi. Sa i shëmtuar është vendi i mizorëve. (3:151.)

Errësira njëra mbi tjetrën sa që nuk mund ta shohë ai as dorën e vet. Atij të cilit All-llahu nuk i jep dritë, ai nuk ka për të pasur dritë.
(24:40.)

(Visited 39 times, 1 visits today)
Top