Quarta-feira’, 21/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Bërthamat e kajsisë

Bërthamat e kajsisë

Bërthamat e kajsisë

Sot shpesh me emrin leatrile apo vitaminë B17 konsiderohet edhe vetë amigdalina në formë natyrale e gjendur në bërthamat e kajsisë, në farat e mollëve dhe të burimeve të tjera të kësaj vitamine.

Këto fara përmbajnë fibra të shumta të cilat janë ushqyese dhe me proteina. Ndër të tjera kanë vitaminën E dhe janë pa kolesterol, por kanë në brendësi të tyre amygdalinë dhe të gjitha pasojat e saj negative.

(Visited 292 times, 1 visits today)
Top