Segunda-feira, 27/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Bëju nder (mirë) atyre duke i ndihmuar

Bëju nder (mirë) atyre duke i ndihmuar

12311126_1537100346580226_249487143274608846_n

Bëju nder (mirë) atyre duke i ndihmuar

Lidhur me këtë thotë poeti:
“Trajtimi i mirë i të tjerëve është mënyra e vetme për t’i robëruar (përfituar) zemrat e tyre.”
Trajtimi i mirë i të tjerëve ju klasifikon në kategorinë e robit të bindur dhe të dashur të Allahut, siç ka thënë i Dërguari i Zotit, paqja qoftë mbi të: “Sa më shumë të jeni në mirësi të të tjerëve, aq më të dashur do të jeni tek Allahu.”
Thotë Allahu në Kuran: “Dhe jepni për një rrugë të Allahut e mos hidhni veten në rrezik dhe bëni mirë, se me të vërtetë Allahu i do bamirësit.” (Sure Bekare: 195)

Thotë poeti:
Bëhu shok i dashur për të gjithë,
për të gjithë,
duhet të jesh si freskia e ujit të pastër e të akullt.

(Visited 114 times, 1 visits today)