Segunda-feira, 16/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

BËJI KËTO RREGULLA LIGJ NË SHTËPI!!

BËJI KËTO RREGULLA LIGJ NË SHTËPI!!

Fëmijët janë kënaqësia e syve të prindërve të tyre, dhe mbi prindërit, bie përgjegjësia e edukimit të tyre. Projekti i edukimit është projekti më i rëndësishëm në jetën e prindërve! Në vazhdim do t’i sjellim disa rregulla, ku prindi, kishte qenë mirë që fëmijëve t’ua mëson, dhe t’ua bën ligj dhe rregull shtëpie:
1. Namazi në kohën e vet.
2. Fjalët, ju lutem dhe ju falënderit, janë me rëndësi.
3. Pa rrahje, pa mallkim, pa sharje, dhe pa fjalë që e dëmtojnë moralin.
4. Shprehu për ndjenjat e tua, me edukatë dhe me qartësi.
5. Mbylle atë që e hape, dhe ngrite atë që e zbrite, dhe bëje vendin të jetë më mirë se që ishte.
6. Dhoma jote është përgjegjësia jote.
7. Kur tjetrit flet, dëgjoje, dhe mos e ndërpre atë që flet.
8. Jep selam kur hyn dhe kur del.
9. Kush nga shokët juaj na viziton duhet ti respekton ligjet e tona.
10. S’ka ushqim brenda dhomës.
11. Në gjumë para orës 10.
12. Ndalohet përdorimi i çdo mjeti elektronik kur familja janë të ulur bashkë.
13. Gjatë ushqimit s’ka vend për mospajtime.
14. Secili e bart përgjegjësinë e ruajtjes së shtëpisë dhe gjërave të saj.
15. Askush mos të hynë në dhomën e tjetrit kur është vet, pa leje dhe pa trokitur në derë.
Nga arabishtja: Irfan JAHIU

(Visited 244 times, 1 visits today)