Segunda-feira, 1/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Barku është nëna e të gjitha sëmundjeve

Barku është nëna e të gjitha sëmundjeve

I Dërguari i Allahut, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ka thënë:
“Gjithmonë mbulojeni ujin tuaj, mbylleni vrimën e shishes së ujit, se sëmundja dhe e keqja vjen nga uji që ka mbetur i pambuluar.”

Dijetarët e fesë dhe mjekësia islame kanë thënë se barku është nëna e të gjitha sëmundjeve. Barku është një enë e madhe e cila mban çdo gjë që ne hamë dhe pimë. Sidoqoftë secili duhet të jetë i kujdesshëm që të mos hajë tepër se ngrënia e tepërt e çrregullon stomakun dhe kjo është burim i shumë sëmundjeve të trupit. Kur hamë, secili duhet të mundohet që lukthin ta ndajë në tri pjesë:
1. Një për ushqim
2. Një për pije
3. Një për frymëmarrje.

(Visited 92 times, 1 visits today)
Top