Quinta-feira, 19/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Banania përmendet një herë në Kur’an

Banania përmendet një herë në Kur’an

Banania. Banania përmendet një herë në Kur’an: “E njerëzit e së djathtës, sa të nderuar që janë fatlumët! Ata do të qëndrojnë në mes të lotusve pa gjemba, bananeve të mbushura me fruta, nën hije të gjera, pranë një uji rrjedhës dhe mes frutave të llojllojshme të cilat kurrë nuk sosen as nuk janë të ndaluara.” (El-Vâkia, 28-33)
Talh-i mendûd do të thotë banane e stivuar, fryti i së cilës është stivuar nga poshtë lart. Sipas shumicës së komentuesve të Kur’anit fjala talh, do të thotë pema e bananes. Ndërsa mendud do të thotë e stivuar, njëri mbi tjetrin si dhëmbët e krehrit. Disa të tjerë mendojnë se nuk bëhet fjalë për bananen. Është përmendur një pemë, fryti i së cilës është më i ëmbël se mjalti, e ngjashme me bananen që njohim ne. Po sigurisht që ka edhe komente të tjera.

(Visited 1,391 times, 1 visits today)